|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
TPLink TL-WN422G na Win7 neradi
Pozdrav. Molio bih za savjet što učinit. Potreban mi je taj wlan adapter, na win7 iako piše da je kompatibilan, i imam na cdu drivere za win7, adapter ne radi kako bi trebao. Nakon što ručno instaliram driver, spojim se na AP, vidim da uredno šalje i prima pakete, ali kad otvorim browser, ništa. Probao sam pingat google.com, i dobijem povratnu poruku "destination host is unreachable" ..guglao sam i to, pokušavao koješta, ali ništ ne pomaže. Na XP-u mi je uredno radio. Jel netko već imao problema sa tim adapterom, i šta je napravio? Ako je potrebno više informacija, kažem. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Imam doticni i bez ikakvih probelma radi i na win xp i win 7. Makni sve drivere koje si instalirao za njega. Soji komp na net preko zice ili nekim drugim adapterom i nakon toga ustekaj WN422G pa nek win 7 sam potrazi odgovarajuci driver za njega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
i dalje ništa..isprobao sam kako to funkcionira,i na win7 x86 radi,ali na kompu imam x64,i za njega mi ne nalazi update na netu. Osim toga,nasao sam na microsoftovoj stranici driver za x86,pa pomocu te verzije i naziva iskopo i za x64,i sam ga instalirao,ali funkcionira kao i oni do sada,tj.nefunkcionira.. Neznam šta bi više napravio |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za početak nisi naveo jeli stick V1 ili V2, za V1 ni nema službene podrške za W7 (inaće baziran na Atheros AR5523 chipsetu) pa pretpostavljam da je kod tebe riječ o V2. Taj je baziran na Atheros AR9271 chipsetu, na support stranici zadnji drajver datiran 11/06/2010 u paketu je za W7 x64 zapravo 04/01/2010 v2.0.0.32. Ovaj je noviji 20/05/2010 v2.0.0.49. Drajveri iz tog izvora obično rade dosta bolje i stabilnije, stick bi trebao biti detektiran kao "Atheros AR9271 Wireless Network Adapter". Instaliraš na stari klasični način: Dl - raspakiraš - manual update kroz Device Manager. Citiraj:
- privremeno makni zaštitu na AP - u, postaviš na None, kad uspostaviš konekciju ćeš je vratit, preporuka WPA2 sa dobrim pass - om - nisi naveo o kakvoj se wireless mreži radi tj. moraš saznati koji je Gateway za izlaz na net, drugim riječima umjesto automatike manualno postavi ip adrese, vidi 1. post ADSL Biblije i x primjera na Mrežama Za kraj a trebalo je biti prvo pitanje: Imaš li ovlasti pristupa toj mreži ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Da, isprika zbog nepotpunih informacija. Nemam ovlasti, ali pokušat ću ostalo, pa se nadam da to neće biti problem (ako nebudem imao sreće, bit će, haha). Što se tiče adaptera, V2 je. Bio sam instalirao i 2.0.0.32 za x64 a i 2.0.0.49 (za x64) ali neradi. Pokušat ću još jedanput danas popodne, pa vidjeti. Uključujući sve ovo što si naveo. Pa javim ishod. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.05.2011. u 12:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|