Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.05.2011., 12:37   #1
InFFerNo
H!Gh Sk!LL3D
Moj komp

InFFerNo's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Problem s mrežom

Znači ovako, mreža mi se sastoji od 2 routera i jednog switchera, a spojeno je ovako:

Prvo žica ide iz T-Comovog routera(ZyXEL) u switcher(AirLive), a iz switchera ide na dva racunala i na jos jedan router(Canyon) koji korisiti kao switcher(nema IP adrese) i ponajvise je radi wirelles signala. No moj problem je što često dolazi do pucanja mreže(vec neki utori na switceru i routerima ne rade uopce) pa me zanima dali iko zna koje je najbolje rješenje tu, i koliko bi me to udarilo po dzepu??
InFFerNo je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2011., 08:16   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa šta radiš s opremom kad "vec neki utori na switceru i routerima ne rade uopce" ? Sredio uštekavanjem / ištekavanjem, spalio ?

"jos jedan router(Canyon) koji korisiti kao switcher(nema IP adrese)" > potpuno pogrešno, koristio ga ti kao switch ili kao AP uređaj ima IP adresu i ostale postavke koje treba usaglasit sa ostatkom mreže.

"često dolazi do pucanja mreže" > nedovoljno podataka, mreža "puca" u Lan - u i/ili wireless - u, jel se koristiš p2p programe . . .
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.05.2011., 16:11   #3
InFFerNo
H!Gh Sk!LL3D
Moj komp

InFFerNo's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa šta radiš s opremom kad "vec neki utori na switceru i routerima ne rade uopce" ? Sredio uštekavanjem / ištekavanjem, spalio ?

"jos jedan router(Canyon) koji korisiti kao switcher(nema IP adrese)" > potpuno pogrešno, koristio ga ti kao switch ili kao AP uređaj ima IP adresu i ostale postavke koje treba usaglasit sa ostatkom mreže.

"često dolazi do pucanja mreže" > nedovoljno podataka, mreža "puca" u Lan - u i/ili wireless - u, jel se koristiš p2p programe . . .
ne radim nista, nego svaki put kada bude nevrijeme mreza ode, to jest utori u kojima su zice bile spojene.

ne nema ip adrese, nego sve ide preko glavnog routera preko kojeg imam pristup na internet

znaci zica kroz koju dolazi internet nije u wan portu nego u lan portu i taj router onda nema nikakvu IP adresu, nogo koristi onu od ZyXEL-a

Zadnje izmijenjeno od: InFFerNo. 30.05.2011. u 16:17.
Staro 30.05.2011., 20:30   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Hm da, crkavanje opreme zbog grmljavine i sl. dogodovština je nažalost poznata stvar.
Probaj invenstirat u prenaponsku zaštitu i korištenje urednih elek. instalacija (uzemljenje i ostalo) gdje god je moguće. Čak nije nerazuman "zahtjev" da sva oprema bude na istoj fazi (ne mora biti pod istim osiguračem / str. krugu).

Trenutno sasvim nevažno šta sve ide preko glavnog routera.
Neznam koliko puta treba ponoviti, taj router (Canyon) IMA svoju IP adresu. Ako se radi o AP - u ili Router - u mora je imati zbog konfiga.
Okreni ga naopako, pročitaj punu oznaku i na support stranicama proizvođača nađi user manual.
Kada daš info koji fali onda možemo nastaviti i detektirat problem.
Staro 30.05.2011., 21:44   #5
InFFerNo
H!Gh Sk!LL3D
Moj komp

InFFerNo's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Hm da, crkavanje opreme zbog grmljavine i sl. dogodovština je nažalost poznata stvar.
Probaj invenstirat u prenaponsku zaštitu i korištenje urednih elek. instalacija (uzemljenje i ostalo) gdje god je moguće. Čak nije nerazuman "zahtjev" da sva oprema bude na istoj fazi (ne mora biti pod istim osiguračem / str. krugu).

Trenutno sasvim nevažno šta sve ide preko glavnog routera.
Neznam koliko puta treba ponoviti, taj router (Canyon) IMA svoju IP adresu. Ako se radi o AP - u ili Router - u mora je imati zbog konfiga.
Okreni ga naopako, pročitaj punu oznaku i na support stranicama proizvođača nađi user manual.
Kada daš info koji fali onda možemo nastaviti i detektirat problem.
sve to stoji, ali sada planiram kupit novu opremu, pa ako znaš neke kvalitetnije uređaje koji ne koštaju previše da postaviš linkove ili nešto.
Staro 30.05.2011., 21:56   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ovdje su u zadnje vrijeme hvalili onaj AP od Edimax - a, potraži po temama, switch (ako ti treba) može bilo koji.
Investiranje u Gb verzije ima smisla jedino ako su mrežne na klijentima isto Gb.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno