|
![]() |
#1 |
H!Gh Sk!LL3D
Datum registracije: Mar 2009
|
Problem s mrežom
Znači ovako, mreža mi se sastoji od 2 routera i jednog switchera, a spojeno je ovako: Prvo žica ide iz T-Comovog routera(ZyXEL) u switcher(AirLive), a iz switchera ide na dva racunala i na jos jedan router(Canyon) koji korisiti kao switcher(nema IP adrese) i ponajvise je radi wirelles signala. No moj problem je što često dolazi do pucanja mreže(vec neki utori na switceru i routerima ne rade uopce) pa me zanima dali iko zna koje je najbolje rješenje tu, i koliko bi me to udarilo po dzepu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa šta radiš s opremom kad "vec neki utori na switceru i routerima ne rade uopce" ? Sredio uštekavanjem / ištekavanjem, spalio ? "jos jedan router(Canyon) koji korisiti kao switcher(nema IP adrese)" > potpuno pogrešno, koristio ga ti kao switch ili kao AP uređaj ima IP adresu i ostale postavke koje treba usaglasit sa ostatkom mreže. "često dolazi do pucanja mreže" > nedovoljno podataka, mreža "puca" u Lan - u i/ili wireless - u, jel se koristiš p2p programe . . . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
H!Gh Sk!LL3D
|
Citiraj:
ne nema ip adrese, nego sve ide preko glavnog routera preko kojeg imam pristup na internet ![]() znaci zica kroz koju dolazi internet nije u wan portu nego u lan portu i taj router onda nema nikakvu IP adresu, nogo koristi onu od ZyXEL-a Zadnje izmijenjeno od: InFFerNo. 30.05.2011. u 16:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Hm da, crkavanje opreme zbog grmljavine i sl. dogodovština je nažalost poznata stvar. Probaj invenstirat u prenaponsku zaštitu i korištenje urednih elek. instalacija (uzemljenje i ostalo) gdje god je moguće. Čak nije nerazuman "zahtjev" da sva oprema bude na istoj fazi (ne mora biti pod istim osiguračem / str. krugu). Trenutno sasvim nevažno šta sve ide preko glavnog routera. Neznam koliko puta treba ponoviti, taj router (Canyon) IMA svoju IP adresu. Ako se radi o AP - u ili Router - u mora je imati zbog konfiga. Okreni ga naopako, pročitaj punu oznaku i na support stranicama proizvođača nađi user manual. Kada daš info koji fali onda možemo nastaviti i detektirat problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
H!Gh Sk!LL3D
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ovdje su u zadnje vrijeme hvalili onaj AP od Edimax - a, potraži po temama, switch (ako ti treba) može bilo koji. Investiranje u Gb verzije ima smisla jedino ako su mrežne na klijentima isto Gb. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|