|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pomoć Thompson TG782i i pucanje veze
Pozdrav, u samom startu da se ispričam ako je postano u kivu temu. Znam da će mnogi okrenut očima i reći gle još jedan noob, kaj ne nazove SZK i prijavi kvar... Jesam, prijavio sam kvar, došao je tehničar, ispitao liniju i prmjenio router ali i dalje ne funkcionira. Evo na kaj mi veza izgleda ![]() Pa me sad zanimaju vaše ideje kaj bi mogao napravit da to šljaka. Pa krenimo redom: Linija je super, nikad nisam imao problema s njom, sve je radilo do prije kojih 3 tjedna. Telefoni su spojeni iza splitera itd... ![]() Malo sam gledao po routeru te sam otišao na Connectivity check i vidim da mi ne prolazi Internet, evo slike ![]() dali to stvara neki problem ili nešto drugu, stvarno neznam... Bilo kakav prijedlog, ideja, bilo kaj je dobrodošao, jer mi lagano živce pije takva situacija. I samo da pitam vezano za Voice, prije kad sam gledao on mi nije bio moguć, odnostno bio je X na njemu, a sad je kao rdy, kaj je tako svima? ![]() Sry ako je malo duži post, još jednom, ako tko ima kakvu ideju neka javi... Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Neka ti je post duži sa što više informacija a ne kad treba udicom lovit dodatni info. Po danom linija ti je odlična, po slikama vidim da koristiš jDownloader pa ga za test deaktiviraj i nemoj koristit, također za test (preko noći) spoji router direktno na dolaznu liniju (bez razdjelnika i telefona) pa ćeš tako utvrdit jesu li tel. i razdjelnik razlog pucanja konekcije, Connectivity check error je često povezan sa krivim DNS serverima koje dobije router a rješenje je da ih manualno definiraš u routeru (postupak imaš u velikoj temi za ST780), na Voice zaboravi - to se samo T-Koma priprema da ti tel. prebace na VoIp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Sada se primam posla ![]() jDownloader? Nije mi poznato... DNS : 195.29.150.3 195.29.150.4 edit: kako da manualno stavim dns servere? nemogu nigdje upisati... cijeli izbornik sam prozujao :S Zadnje izmijenjeno od: Pegasus8. 23.04.2011. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pa na jednoj slici gore si imao tab sa temom o jDownloader reconect pa sam pretpostavio da ga koristiš, za DNS - ove bolje stavi DNS1=195.29.150.3 i DNS2=208.67.222.222 i vjerojatno ćeš promjenu morat odradit kroz CLI ako bude zezalo kroz web konfig. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Aha, ma citao sam o cemu je riječ. pošto se spominje taj router itd, program nikad vidio, nikad koristio ![]() EDIT: Primio sam se isprobavanja kako bi došao do uzroka pucanja veze i rekao bi sa sam došao do toga. Prvo sam ištekao sve telefone i maknuo spliter, znači router sam spojio direktno na liniju bez splitera između, i mogu reći da veza nije pucala. Imao sam cijela dva dana bez pucanja (reconnect nakon 24h). Ovu noć sam pustio uTorrent da upload-a odnosno seeda i veza mi je puknula 4-5 puta... Sad mene zanima kako je to povezano i dali postojo naćin da to osposobim da radi normalno? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.04.2011. u 09:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Potraži malo, već xy puta objašnjeno zašto i kako, ukratko preveliki br. istovremenih konekcija i/ili bandwith za liniju i router i dolazi do pucanja veze i/ili blesiranja routera. Ograniči jedno i drugo i riješit ćeš taj blem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Stavio sam s 200 na 100 konekcija, sad cu pustit dalje da se seeda a ja odo na faks, budem vidio kad se vratim dal ima razlike. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
aj u services.msc. i wireless zero configuration pa desnim klikom restart,ako to ne pomogne probaj pingat start,run,upises cmd,upises ping 192.168.1.1. enter,onda obrati pozornost da ti sent i recived moraju bit 4,i ja sam se ovih dana mucio s time tako sam ja to rjesio Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.04.2011. u 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
I kakve veze ima wireless sa temom ? Nabijanje postova bez smislenog razloga ti neće pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|