|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Gbit a spooooroooo
iskreno ni sam ne znam jel bi stavio ovo pod mreze... prvo da opisem enviroment... S jedne strane konfa, Gigabyte placa sa onboard Gbit mreznom, WD15EARS spojen na SATA2 internu ladicu. mrezna u conf postavljena na 1000FD. Komp je Dualboot, WinXP x86 i Win7 x64. Oba OS-a daju iste rezultate, i brzine i postavaka. S druge strane, Synology CS407 NAS sa Gbit mreznom, unutra Seagate Green 2TB disk 5900rpm... Network postavke prikazuju da je spojen na 1000FD izmedju njih D-Link 5-portni Gbit switch... Sve povezano sa Cat5e kablovima tvornicki krimpanim, max. duljine 1,5 m. Na switch su samo ta dva kabla spojena. Uklonio sam cak i vezu prema ADSL modemu, tako da je sad "suhi" LAN. Brzina koju dobivam kopirajuci fileove sa konfe na NAS je cca 12-18 MB/s (ovisno o velicini i kolicini fileova). mislim da je to debelo premalo... Mjenjao sam kablove, opet ista stvar... mijenjao postavke mrezne, deinstalirao QOS, postavljao brzine na 100FD i 1000FD i Auto Negotiation. opet ista stvar. Jel moguce da ta Vantec interna ladica radi probleme? U cem bi mogao biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Potpis, ti mali NAS - ovi spadaju u kategoriju "puno zuji (lova) a malo meda (brzina) daje". Po netu se da naći usporedba brzine transfera tih "igračaka", najčešće stave unutra slabašni / jeftinjak cpu / kontroler i kao rezultat dobiješ šta si dobio. S druge strane, to rade i kako bi opravdali pljačku za punokrvne profi NAS servere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
to bi onda znacilo da sam unutar okvira... a dobro onda... hoce li to biti dosta da media player, tipa WDTV Live vuce full HD preko LAN-a bez stucanja? Probao sam nesto kopirati sa NAS-a natrag na komp i dobivam nekih 30-ak MB/s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Hoce, bez problema. WDTV ionako ima samo 100MBit mrezu i tu ce te on kociti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |