|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
(riješeno) Visoka temperatura Core 2 Duo procesora
Konfiguracija: Asus P5GC Intel core 2 duo e5800 3,2/ e4500 2,2 2x1 gb ddr2 ram 800mhz hd2600 pro 512mb Dakle, jucer sam kupio novi proc e5800 i skuzio da se ponasa isto ko i stari proc (e4500). Idem pogledat frekvencije kad ono http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1733411 + da napomenem da su mi temperature oko 90C .. Flashao sam biose, ugasio c1e i eist, ali i dalje nista... nikako da frekvencija i multiplier budu na max... ![]() Danas stavim stari procesor(http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1734959) i ista stvar frekvencija na 1200 multiplier x6 s tim da frekvencija tu i tamo skoci na 2100, a multiplier na x11.. s tim da mi i ovdje pokazuje temepraturu od 80 C(ali bez paste). Da dodam i da u igrama imam puno manje fpsa nego bih trebao imati.. Dali netko zna u čemu je problem, neke postavke u biosu ili matična il nešto treće?... Unaprijed zahvaljujem ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matey. 27.03.2011. u 17:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Voltaža je malo prevelika. Probaj staviti na 1.2V. Kad nema opterećenja onda se smanje multiplier i frekvencija. Pokreni recimo prime pa onda pogledaj koliko ti je frekvencija.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Jesi siguran da ri ploča službeno podržava te proceve za taj naziv Asus P5GC mi google izbacuje ploču P5GC-MX/1333 Vidi se u CPU support da neke proceve podržava od 3.05G revizije PCB a dosta proceva podržava jedino putem OCa. Chipset je 945 malo stariji tako da se nećeš baš usrećiti s tom Mbo i c2d procevima. Pogledaj točno koj PCB imaš i koji si BIOS flashnuo pa pogledaj dali su ti procevi službeno podržani. Ako nemaš sreće pošto imaš dupli proc prodaš Mbo i dupli CPU i kupiš u Protisu za 270kn novu 775 mATX Mbo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Hvala na pomoci, ipak mi nece trebat nova maticna ![]() Stavio sam danas novu pastu(jebala ih njihova tvornicka) i AC cooler. Sad temperatura ne prelazi 35 C Podigao sam multiplier na x16 i sve radi kako treba, vjerojatno zbog previsoke temperature je padala frekvencija i mnozitelj. Hvala momci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
nije to bilo do paste, tolika razlika NE MOŽE biti, krivo si "zakvačio" originalni hladnjak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Može biti da, jer nemoguce je imat tako velike temperature i bez paste brijem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|