|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
(riješeno) Smrzavanje kompa prilikom reprodukcije filmova!
Pozdrav svima, Ovo je službeno moj prvi post na PCE forumu i nažalost vezan je uz jedan problem koji je poprilično iritantan i za koji do sada (u zadnjih pola godine) nisam uspio pronaći rješenje. Prilikom reprodukcije filmova u fullscreen-u, kompjuter se smrzne na RANDOM bazi (ali najčešće u prvih 5-10 min). Procesor: Core i5 750 2,66 GHz Matična: Gigabyte P55-US3L (socket 1156) Memorija: 2x2048MB DD3 1333MHz, PC3-10600 Grafička: Sapphire Radeon HD5770 GDRR5 1024MB/128bit Napajanje: MS 550W Prvo sam mislio da je problem u grafičkoj pa smo je zamijenili s obzirom da je pod garancijom, ali ni to nije riješilo problem. Primjetio sam da postoji jedno (ajmo to tako nazvat) polu-rješenje, u obliku micanja Hardware akceleracije u desktop properties-ima ("Disable all DirectDraw and Direct3D accelerations..."). U tom slučaju onda sve radi normalno. S obzirom da se ne razumijem toliko u PC hardware, pričao sam s dosta ljudi koji o tome znaju više od mene i svima se čini da je problem zapravo u napajanju, jer je riječ o stock napajanju upitne kvalitete. U svakom slučaju, evo screenshot tablice s napajanja: http://img545.imageshack.us/f/img0137v.jpg/ Svaka pomoć je dobrodošla... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
pozdrav i dobrodosao ![]() mislim da su ti "ljudi koji o tom znaju vise od tebe" dobro rekli, probaj zamjeniti napajanje i sve bi trebalo biti u redu. seasonic ss520 bi super legnul u tu konfu. moze i njegov slabiji brat ss430 al razlika je mozda nekih 50kn pa se bas ne isplati. da eliminiras ostatak probaj skinut hwmonitor ili nesto slicno cisto da budes 100% da se nesto ne pregrijava.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
kud sisa od 520 vata.......... jebote, sada kad su opet u prodaji kod nas (u malo vecem postotku) ko' da ne postoji niti jedan drugi proizvodac vrijedan spomena. svi samo sisu preporucuju ![]() @Nelion uzmi sisu 380W, LC 460W, Fortrona 400W, ima i CM-ova, Scythe...... Corsair (iako ne svi ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako se nesmrzava u igrica onda napajanje nije krivo, ali zamjena za neko bolje u svakom slučaju stoji. Koji player, koji codeci, dali samo u fullscreenu, koji formati filmova, koje drivere imaš i windowse?
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napajanje jest šrot, ali mislim da nije uzrok problemima već razni codeci i sl. gluposti. Pročitaj ovaj članak pa vidi hoćeš li uspjeti nešto napraviti glede reprodukcije http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142972
![]() |
#7 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Koristim GOM player u kombinaciji sa K-Lite codecima. Imam Windows XP SP3, a od drivera najnovije Catalyst-e (s tim da sam probao i dosta starijih drivera i situacija je ista). Ne znam šta bi još moglo biti.... jel RAM-i mogu utjecat na to?! Mislim, imam 4 GB DD3, ali nisam siguran kojeg proizvođača jer piše presitnim slovima pa nisam uspio vidjet sinoć kad sam otvorio kučište (ali mislim da je Kingston). Napravio sam veliku pogrešku kad sam prihvatio gotovo računalo, jer ovaj kod kojeg sam kupovao nije imao neke komponente od kojih sam mislio sam složit konfiguraciju. Sad ispada da bih trebao mijenjat napajanje, a moguće čak i RAM-e. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ne mora značit da je ram. Ja sam susreo sličan slučaj a da je bila u igri grafička kartica(ovdje je to vidim eliminirano kao problem). Osim grafičke može komotno bit i matična i ramovi te disk. Prvo zamijeni napajanje obavezno, koliko vidim imaš MS napajanje sa samo 16A na +12 railu što nikako nije dobro za ovakvu konfiguraciju :S. Do sad sam susreo čak tri malo bolje konfiguracije s ovim napajanjem od toga na prvoj je otišao disk, na drugoj grafička, na trećoj je sva sreća zamijenjeno napajanje na vrijeme :S. Ne znam šta ljudima dođe sa slažu takve konfiguracije sa nekvalitetnim napajanjima. U svakom slučaju zamijeni napajanje(bez obzira na ovaj problem) pa ako se problem nastavi probaj stavit drugi ram, znači jednostavan proces eliminacije. Iako u većini slučajeva prije bilo kakvog razmontiravanja računala je preporuljivo dignut novi windows gore, pa makar i na nekoj sporednoj particiji tek toliko da se to eliminira kao uzrok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Registered User
|
Skyman - ako sam dobro shvatio jednog frenda, na +12 su dvije grane (što bi značilo 8A po grani), a to je puno premalo. iggi - imam vistu na drugoj particiji pa ću probat vidjet da li je do windowsa. Zadnje izmijenjeno od: Nelion. 25.03.2011. u 02:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
UPDATE: Napravio sam za svaki slučaj neke od testova za Hard Disk (WD Diagnostic) i RAM-e (Memtest86+) i sve je u redu. Sutra idem po novo napajanje, a dvoumim se između Seasonic SS-520GB i Corsair TX650 (razlika u cijeni je zamjetna, tako da nekako naginjem na stranu Seasonica). Stvar je u tome što ću mijenjat komponentu po komponentu pa razmišljam unaprijed dal bi mi možda trebalo i više od tih 520W?! Corsair --> http://www.instar-informatika.hr/cor...MPSU-650TXV2EU Seasonic --> http://www.instar-informatika.hr/nap...b-520w/0150793 Zadnje izmijenjeno od: Nelion. 29.03.2011. u 01:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Uzeo sam na kraju Seasonic-ovo napajanje i problem je nestao. Više se komp ne smrzava kad gledam filmove! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|