Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2011., 01:59   #1
Raging Demon
Premium
Moj komp

Raging Demon's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
jedan komp gubi vezu, drugi ne

ovako, moj ISP je Optima, D-Link ruter, s kojim su zicom povezana 2 kompa i uređaj za OptiTV, koristim Win7, mrežna integrirana a maticna je Gigabyte ga-p35-ds3.

Mrezni kabel mog kompa je duzine mislim 8 metara, a drugog kompa oko 1.5 m.

problem je taj šta moj komp gubi vezu s internetom, nekad svako 2-3 sata nekad nakon 5 min, nece se ucitaju stranice, torenti ne rade, msn ne radi.
u isto vrijeme drugi komp radi normalno i veza je ok. kad softverski disable/enable mreznu nista se ne minja, a kad odspojim i ponovo spojim kabel od mrezne vrati se u normalnu na neodredeno vremena. kad se diskonekta nekad mi se pojavi žuti trokutic na ikonici mreze, a nekad ni to, nego samo stane radit.

sad neznam u cemu je problem ni kako ga rjesit, do sad sam update-a drivere od mrezne, i deinstalira ad-aware, da nebi bilo konflikta izmedu njega i AVG-a.
nemam kod sebe drugu mreznu da probam s njom, al trebao bi nabavit ovih dana.

ispocetka se to rjeđe događalo pa mi nije bilo problem sagnit se i istekat kabel, al kako je sve cesce, sve me vise zivcira pa bi htio to rjesit ako je moguce.

nadam se da ne neko imat nekakav savjet, pa unaprijed hvala.
Raging Demon je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 06:43   #2
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Probaj zamijeniti kabel, on često stvara takve probleme. Nakon toga im zamijeni mjesta na ruteru pa vidi kako radi, a na kraju zamijeni mrežnu.
D1viry je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.02.2011., 08:31   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Mirkosheet W7 poluproizvod, nisi naveo jel OS x32 ili x64, napravi:
- potraži jel ima bolji / novi driver od mrežne, prvo od proizvođača (pazi ima 3 revizije pa odaberi pravu), za rev 2.1 ima
(Realtek LAN Driver OS:Windows 7 32bit, Windows 7 64bit Ver:7.038 Size:3.44 MB Date:2011/02/11)
http://download.gigabyte.eu/FileList...ek_8111_w7.exe
ili
na stranici Realtek supporta za Realtek 8111B ima (Win7 and WinServer 2008 R2 Driver Ver:7.040 Date:2011/2/22 Size:623k)
RTL8111B/RTL8168B/RTL8111/RTL8168/RTL8111C/RTL8111CP/RTL8111D(L)/RTL8168C/RTL8111DP
dakle, tu je novija verzija

- pogledaj uvodni post ADSL Biblije i x primjera na Mrežama pa postavi fiksne mrežne postavke
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 10:30   #4
vm@
Premium
Moj komp

vm@'s Avatar

Datum registracije: May 2009
jesu li ti ista imena računala?
vm@ je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 14:31   #5
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
W7 ima nekakvih problema sa DHCP-om koliko se ja sjećam da je negdje spomenuto. Najprije postavi fiksne IP adrese na kompovima i isključi DHCP na routeru (kao što je Nikky rekao) prije nego kreneš u pustolovine sa driverima i zamjenama mrežnih kartica.

@vma - i da ima ista imena računala to ne bi utjecalo na postojanje veze. Router ionako barata samo sa IP adresama. Problem bi bio na file sharingu ili sl.
Staro 25.02.2011., 14:54   #6
Raging Demon
Premium
Moj komp

Raging Demon's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
iskljucija san DHCP pa cu vidit kako radi, win je x64, a isti OS je i na drugom kompu i ne stvara probleme, mjesta u routeru sam zaminija odavno i opet je isto, tako da je problem negdi od kabela do mog kompa, a ako se nastavi ovako probat cu sa drugim kabelon, samo mrznu mogu posudit u prijatelja, a kabel bi treba kupit.

samo da napomenem na oba kompa su podesene ip adrese, naravno razlicine, kompovi imaju razlicita imena, i dok je net ok sharing radi normalno.
Raging Demon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno