|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
(riješeno) 2.5" HDD ne radi bez napajanja
Imam (obični sata3)320gb hdd u 3.0 Usb kućištu i usb3 kabel. Problem je što mi na laptopu sve fino radi, a na desktopu hdd čujem klikanje (kao da trokira - smiješno ali tak je) i nestaje mi HDD (počnem prebacivati fileove i hdd nestane). Hard je od frenda pa nemam napajanje. (kućište je za jedan 2,5" HDD i ima utor za vanjsko napajanje koje mi frend nije dao - sad kad pogledam kak to izgleda da odmah kažem da nije ukraden HDD ![]() To mi je ful čudno da treba napajanje za 2,5" HDD... Imam win7 32 bita... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve šta si naveo je "normalno" jer: - na lapu radi jer usb port daje više struje od standarda (500 mA) i disk uredno radi - na kompu usb port daje točno po standardu ili malo manje i hdd "klikče" pri pokretanju ili "nestaje". Osim da doneseš i koristiš origigi vanjsko napajanje možeš si pomoći ako imaš onaj Y usb kabel sa dva Type A konektora na jednom kraju. Tada hdd dobije struju iz dva usb porta i radi ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
2,5" HDD troši u pravilu od 0.7A do 1.2A, piše na disku koliko "pije". Na desktopu u pravilu dolazi 0.5A kako je kolega Nikky napisao (notebooci u pravilu poprilično prebacuju onih +-10% tolerancije pa znaju dati i skoro po 1A na izlazu), ili malo više, stoga se disk ugasi jer mu ponestane struje. Probaj koristiti izrazito kratke kablove ili kako je gore već napisano Y kabl, da vućeš struju iz dva USB porta, probaj iz fizički dva različita, dakle ako imaju grupacije 2 po dva, Y kabl u jednu grupaciju a drugi kraj u drugu grupaciju, ako kužiš šta mislim.
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj lagano izvući kabel iz utora. USB 3.0 kabel na A konektoru ima dva reda pinova i ako se gurne do kraja u USB 2.0 port, u dosta slučajeva taj USB 3.0 uređaj uopće ne radi. Rješenje je lagano izvući kabel kako bi taj drugi red pinova bio u zraku.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|