Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.02.2011., 13:05   #1
CR-Virus
Registered User
Moj komp

CR-Virus's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
PC se gasi prilikom startup-a

Pozdrav svima, imam jedan problemčić.
Danas upalim PC, i nakon par sekundi prilikom startupa, ugasi se sam od sebe. Pomislim se "koji mu je sad vrag..." i pričekam par sekundi prije nego ga ponovo upalim. Nakon drugog paljenja, ponudi mi prompt kako da pokrenem Windowse pošto ih je prethodno gašenje prekinulo. Odaberem opciju, ekran se smrzne na par sekundi i PC se ponovno ugasi. Otvorim kućište, malo prodrmam kabel na HDD-u (WD disk od 140GB, 4 godine star), probam ponovno upaliti PC. Ovoga puta mi se normalno pokrene nakon prompta.
Zanima me što bi mogao biti problem? Napajanje ili harddisk?
Info o mom PC-u je u profilu. Unaprijed hvala.

Edit: Počinjem sumnjati na HDD. Dok sam prebacivao backup na prenosivi disk, sve se smrzavalo i štekalo bi na par sekundi. Čim sam završio, sve se vrati u normalu.

Zadnje izmijenjeno od: CR-Virus. 06.02.2011. u 13:31.
CR-Virus je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2011., 19:44   #2
Zagorhac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2009
mozda je memorija...

instaliraj hd tune i provjeri ako mislis da je hard
Zagorhac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2011., 14:55   #3
CR-Virus
Registered User
Moj komp

CR-Virus's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor Zagorhac Pregled postova
mozda je memorija...

instaliraj hd tune i provjeri ako mislis da je hard
Provjerio memoriju i hard, nikakvih problema. Razgovarao sam s nekolicinom prijatelja koji se bave računalima i svi mi kažu da je max. životni vijek napajanja 3 do 4 godine. Pošto je moje napajanje staro koliko i PC (4 godine, napajanje je navedeno u Moj Komp) mislim da bi bilo najbolje da hitam po novo.
Prihvaćam prijedloge, međutim zanima me koje od ova dva bi mi bolje išlo uz ovu konfu:
Ovaj......
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.715.075

Ili ovaj?
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.715.068
CR-Virus je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2011., 00:28   #4
Zagorhac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2009
a prije nego se bacis u trosak, probaj zamijeniti naponski kabel na hardu sa onim kojeg do sad nisi koristio... ne znam, probaj napraviti sve prije nego sto podes u kupnju...
Zagorhac je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2011., 00:33   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
@CR-Virus, posto imas (ocito, napisao si) par frendova koji se kuze u kompove, posudi od kojega neko napajanje koje provjereno radi, pa probaj. vjeruj mi da moze biti do napajanja, ali ne mora biti do napajanja. mislim, tvoj izbor jer su tvoje pare, ali drugacijeg sistema nema, osim da probas sa drugim ispravnim napajanjem i vidis da li je problem otklonjen.

inace izmedu ova dva napajanja koja si linkao osobno nebi uzeo niti jedno, pogotovo ako imas ovu konfu pod moj komp. pogotovo ne ovo za ~700 kuna, jer bas ti treba modularno napajanje? nego, na tvom mjestu (ako bi i uzimao napajanje) bi uzeo ovo - 460W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6460GP3 V2.3, 140mm vent. .

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno