|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Thomson ST780 idle time
Pozdrav svima! Imam jedan problem sa thomsonom, pa ako mi netko moze pomoci. Naime zelio bi router postaviti tako da se sam iskljuci nakon odredjenog vremena bez internet aktivnosti. Znam da je tu rijec o connect on demand i idle time-u, medjutim meni je idle time uvijek na nuli, sto bi znacilo allways on. Upalio sam connect on demand kroz setup, ali idle time ne mogu mijenjati, ili ne znam gdje se to nalazi. Takodjer imam neki snooze gumb koji kad upalim pise waiting for trigger al se nista ne desava. Uglavnom zelio bi postaviti da router sam upali vezu kod internet aktivnosti, te da ga disconnecta kada prodje recimo 5-10 minuta. Usput imam i administratorski pristup routeru ali nisam nigdje mogao pronaci gdje se mijenja idle time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kao administrator bi trebao imat pristup konfigu Internet konekcije i promjenu željenog. Ako ne uspiješ kroz web konfig onda to odradi kroz CLI konfig, nađi manual za CLI na netu. Nisi naveo koji je ISP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Eto da ispravim samog sebe, prekopao CLI, stvarno nema ni tu. Ima samo uklj/isklj Dial On Demand ali bez opcije za namještanje vremena. Malo blesavo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Al negdje bi trebala postojat mogucnost postavljanja, buduci da je vidljiv idle time u configu. Sta ce ti onda uopce opcija dial on demand kad ce ti se router jednom spojit i vise nikad nece prekinut vezu. Mozda sa nekim drugim firmware-om? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Možda sa novijim fw (7.4.x.x) al po drugim informacijama neisplativo jer donosi više štete nego koristi. Taj dio nisu riješili do kraja jer se taj uređaj i tako često koristi za VoIp šta traži stalnu kolekciju. Ako baš hoćeš / moraš nabavi stari dobri SE555. Nisi naveo zašto baš hoćeš tu opciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Treba mi jer dijelim flat rate acc sa frendom, pa svaki put moram gasit router. Kad napisem komandu iflist samo mi pise dial on demand info DOD delay = 120 sec DOD RxTx Iddle = 0s pretpostavljam da je to postavka samo za dial.. a za disconnect nema nista. Zadnje izmijenjeno od: Morphyz. 04.02.2011. u 17:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Nemoj gledat od TG7xx serije jer fw i CLI nije isti. Ako hoćeš istraživat iskopaj CLI koji odgovara trenutnoj fw verziji ili je "najbliži". |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Probao sam poslat pitanje na njihovom official site-u pod support, pa cu vidjet sta ce mi oni odgovorit. Nasao sam u manual-u neku komandu connection timerconfig jel bi to moglo bit to? Modify connection timeout handling. SYNTAX: connection timerconfig [timer = <{tcpidle|tcpneg|tcpkill|udpidle| udpkill|icmpkill|ipidle|ipkill|aiprefresh}]> [value = <number{0-86400}]> where: timer The name of the connection idle timer. OPTIONAL value The timer expire value in seconds. OPTION Zadnje izmijenjeno od: Morphyz. 04.02.2011. u 18:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
kad se logiram na telnet sa adminom napisem ppp pa ifconfig idletime=5 i onda mi stoji na intf= ak tam napisem idletime=5 kaze invalid interface name pretpostavljam da trazi neko ime interface-a prije ili se varam? kad sam isao na iflist pisalo mi je internet pa sam mislio da je to ime interface-a al nije, jer isto kaze invalid interface name. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hm, prosao sam cijeli manual na toj stranici i nigdje se cak ni ne spominje idle timeout. Napokon su mi odgovorili iz official support-a i naravno rekli da mi ne mogu pomoc, haha. Nisam ni ocekivao drugaciji odgovor. Evo sta su mi napisali: We kindly inform you that unfortunately we do not support customisations via the CLI , if you are a distributor and you need this option we invite you to contact your sales point for a custom firmware based on your needs. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|