|
![]() |
#1 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
Čudan problem s diskom
disk je Samsung T166 320GB HD321KJ. radi se o ovome.. imam 3 diska u kompu.. taj samsung, hitatchi 80gb sata i wd 40gb ata jučer ugasim komp normalno, danas ujutro prije paljenja idem izvadit disk taj WD van jer mi ne treba, skinem kavez s diskovima, odšarafim ovaj van i bacam sve unutra.. tj. ne bacam, nego držim pažljivije nego jaja.. palim komp i pojavi se starting windows i tu komp stane, i čuje se glava kako lupi jednom u 5-6 sekundi.. koji sad to vrag? probam dić system recovery, isto.. vadim kavez van, spajam disk na drugi komp, drugo napajanje, drugi sata kabel.. dignem windowse od tog drugog kompa, i taj samsung koji škljoca se uredno pokaže.. sve mogu po njemu.. ima dvije particije, sve pokreće sa njega, filmove s druge particije.. ona na kojoj su winsi ima neki problem.. ali normalno ulazim u sve foldere koji se nalaze na c particiji.. probam chkdsk iz windowsa, dođe do 57625 files processed i tu počne lupkat i ne prestaje.. kad sam radio chkdsk iz system recoveryja, tamo baci da nema bad sectors.. i sad ja više neznam šta da napravim.. nije vrag da je hard odradio svoje.. kupljen je u ADMu 7.4.2008. godine.. neznam koliko garancije ima.. EDIT: upalio hd tune, smart javlja grešku C5 Current Pending Sector i vrtim error scan i ima dvije crvene kockice na 9260MB.. znači ode disk.. Koliko je garancija na Samsung diskove u ADMu? Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 06.02.2011. u 18:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
2 ili 3 godine, ovisi o modelima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
povadio sam sve sa diska, napravio low level format sa Hard Disk Low Level Format Tool, i sad vrtim error scan sa HDTune i nema errora.. SMART pokazuje da je sve u redu.. dal je moguće da se to neš softverski zblesiralo, jer disk nije padao niti tresen? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|