|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Software koji ce glumit file server na XP?
Sljedeća situacija: jedna XP mashina je ujedno i HTPC i Storage i BT stroj... kad kupim dodatni disk bit će i backup stroj za sve mashine doma... nema passworda za pristup, auto-login, bar zasad... Druga mashina je dual boot W7 / XP... Treca je Laptop na XP-u... Na HTPC-u su folderi koji su potrebni shareani, ali ih iz W7 vidim samo ako su permissioni postavljeni na Everyone / Full. Ne koristim simple file sharing. Iz XP-a sa druge mashine vidim sve shareane foldere ali nijedan ne mogu otvoriti... na laptopu uopce ne vidim nijedan shareani folder... ocito je neka velika komplikacija to sve u Workgroupu (za mene upogonit). Ono kaj bi htio je da na HTPC-u imam shareane foldere koji imaju permissione po nekim userima (da zeni dam pristup s njenog XP laptopa recimo folderu sa slikama i nekim glupostima ali da mi ne prcka po download folderu kojem ja pristupam sa W7 mashine). Mogu li uopce definirati permissione po userima na drugim racunalima ili moram za svakog usera imati identican login i na HTPC racunalu? Jer kad bi uspio dodati posebne usere na HTPC, lako bi mi bilo podesiti permissione po folderima... Ako se to zbog XP i W7 kombinacije ne moze, postoji li software iz naslova koji će glumiti file server, tražiti da se kod pristupa na mrežni folder neko logira na neki način i onda imati predefiniran pristup određenim folderima (R/W/Full). Preduvjet za taj soft je da se apsolutno ne miješa u lokalno funkcioniranje HTPC-a i frontend, dakle svi ti folderi lokalno moraju biti bez ograničenja dostupni XMBC-u, uTorrentu, itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
hmmm, ak ti je to tvoj doma zatvoreni sustav i hoces djelit sve sa svima jednostavno u win7 desni klik na ono kaj oces sherat, properties - tab sharing - opcija share - iz padajuceg menija everyone - klikni add -i onda dolje na listi imas desno opcije read ili r/w... naravno mora bit ukljucen file and printer sharing opcija. isto tako nemora bit everyone nego moze bit neki user koji je spojen na mrezu, pa njega izaberi u padajucem meniju... tako mozes svakome posebno staviti r ili r/w. u ovo sa fileserverima se nebi mjesal, pa ak te ovo gore ne zadovoljava cekaj da se netko mudriji probudi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I hate mondays..........
|
fileovi, odnosno folderi koji se shareaju se nalaze na XP mashini. svi ostali bi trebali njemu pristupati... a ja ne mogu iz nikakvog izbornika odabrati usera koji nije kao user kreiran lokalno na racunalu. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.01.2011. u 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I hate mondays..........
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
xp i takve akrobacije - ne ide...stavi neki server OS gore i mirna bosna ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|