|
![]() |
#1 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
2 routera, ADSL i MaxTV
Priča ide ovako. Dosad sam imao standardni T-com DSL, ali ne njihov router nego Micronet(3364f), zato što mi treba internet za 3 kompjutera, vjerojatno uskoro i četiri. I to je sve funkcioniralo super, zato što je Micronet zakon, a ne ko T-com smeća. Ali, prije par dana stara mi je naručila MaxTV. Nakon što je to stiglo, morao sam smuljat T-com da mi pošalju modem s IPTV podrškom i dobio sam Siemens SX763. I sad, ja bi htio ostavit svog Microneta za DSL, a da Siemens služi samo za MaxTV. Imam glavnu tel. liniju, imam 2 splittera, imam mrežnog kabela. Kako to spojit i može li se uopće? Par kombinacija koje sam probao ne rade. Onda mi je palo na pamet da kupim obični tel splitter i jednu liniju na Siemens, jednu na Micronet...ali mislim da to ne bi radilo. Tako da sam malo zapeo, pa bi mi trebala pomoć. Hvala. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da si malo kompliciraš život. Nabavi wlan PCI kartice/usb stickove za kompove i spoji ih bežično na Siemensa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Linčino. da si malo potražio onda bi i našao rješenje tj. šta trebaš napravit. Imaš dva slična rješenja: 1 - u SX763 ugasi wireless, Protocol=Bridge mode (RFC 1483 IPoATM Bridged LLC). Ako ove opcije nemaš (T-Koma customizacija) onda odradi 2. varijantu 2 - u SX763 ugasi wireless, "isprazni" polja user / pass adsl konekcije, Connection mode=Manual, uključi PPPoE pass-through EDIT: Eto da i ja jednom fulam i ispravljam sam sebe. Po defaultu ovo poviše neće radit jer taj SP3364F PPPoE konekciju radi samo na svom integriranom adsl modemu. Da se radi o "WAN routeru onda bi ovo poviše radilo. Ništa, podesi SX763 kako i teba biti PPPoE router mode sa wireless - om (po potrebi) a SP3364F upotrebi samo kao switch za još 3 Lan - a. Tada u SP3364F deaktiviraj njegovu adsl konekciju, prebaci mu IP=192.168.1.2, ugasi DHCP server, ugasi NAT, unesi Routing - Destination=0.0.0.0 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.12.2010. u 16:57. Razlog: Nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Type R
|
Krvi ti issove, sad tek ne znam ništa. Prva stvar, ne znam koliko je važno, ovaj "tehničar" iz T-coma mi je rekao da wireless na Siemensu ne radi, a i radi nabavljat stickove i zajebavat s tim je preskupo. Nikky, šta s ti rekao, to bi išlo nekako ovako: - na glavnu liniju spojim Siemens - na Siemens spojim MaxTV i Micronet(valjda na neki od njegovih LAN portova?) - Siemens na 192.168.1.1 podesim ko i svaki drugi modem E sad, kako konfigurirat Micronet, prije spajanja na Siemens ili? Bili radilo to s dijeljem linije, to mi je puno jednostavnije? ![]()
![]() |
#5 |
Moderator
|
Od kraja: - već miljonček puta se reklo: Na jednoj adsl liniji može biti samo jedan adsl modem, u tvom slućaju, po novom to će biti Siemens - Micronet ćeš konfigurirat tako da je sam spojen na komp kako je poviše predloženo (komp - Lan2) - adsl linija ide u SX763, konfiguriran po defaultu PPPoE - Router mode, . . . Spajanje klijenata: - MaxTv spajaš na Lan4 (eventualno Lan3) na SX763 - jedan komp spoji na Lan1 na SX763 - Lan2 na SX763 - Micronet Lan1 - ostali klijenti na Lan2 - 4 Micronet |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Type R
|
Konačno sam sve to napravio, da ti pravo kažem ne znam ni ja kako. U micronetu sam sam u LAN i Internet tabovima pogasio nat, dhcp i ostalo, stavio nekakav bridge mode, static ip, malo to upisao, drkeljao i proradi isprve. Tome se nisam nadao. Sad imam samo jedno pitanje. Jel moguće pristupit Micronetu ikako? On bi trebao biti na 192.168.1.2, al ne mogu uć preko browsera.
![]() |
#7 |
Moderator
|
Vjerojatno to ne radiš svaki dan pa kad ti treba postaviš Gateway=192.168.1.2. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|