|
![]() |
#1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
[WLAN] Vrijedi li ovo ista?
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Dlink DWL-G650+ 108Mbps košta oko 250 kn. Tako sam ga kupio. Pa ako vidiš da se to isplati prodavati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
orinoco gold ako radi (i ako mu nije ostecen konektor za vanjsku antenu) kao ni antena switch u samoj kartici vrijedi 200kn BOA d.o.o. su lopovi od prvog dana, nije da su skupi, nego bi i Rockfeller pao na koljena kada bi isao kod njih kupovati... sramota...
![]() |
#5 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
bez da branim i napadam ikog... Orinoco (je) ima(o) cijenu koja je vise ili manje opravdana i prokusana u praksi... svaka roba ima svog kupca... pa tako i doticna... A gospodicna BOA d.o.o. je odlucila da joj se ne da zafrkavat sa "shrot" opremom... Zasto ce vecina WLAN zajednice na PCE preporucit Linksys routere? Jer su oprobani i jer rade zadovoljavajuce uz ok cijenu.... (nekom je dosta i Siemens WLAN T-comov... pa onda imam 4 poziva dnevno kao helpdesk) Trgovina je opaka bransa... i marze su jedno a stvarna vrijednost nesto drugo... BOA d.o.o. su mreze bile usputan posao... Zakljucak... Orinoco je u 99% slucajeva overkill i bespotrebno trosenje love... ali onom kome treba vrijedi i vise od te cijene...
![]() |
#7 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
[QUOTE]Originally posted by Bubba Fino. No zanima me, zasto su tako skupe? Vidim da ima i novih ispod 200kn... generika je uvjek jeftina (d-link, i slicno) Orinoco je u originalu bio brand Lucent Tech. radili su vrlo dobre kartice, ali su bile skupe, valjda zato sto su jedino te kartice imale pravu podrsku za linux (stable/production okolina) ostali se i dan danas igraju "linux-drivera" orinoco je odlicna kartica u kombinaciji sa NETSTUMBLEROM (mjerenje signala i suma) ali nema dovoljnu osjetljivost kada i neki entry-level Texas Ins. chip ima bolju osjetljivost od Orinoco-a i drzi link tamo gdje Orinoco TEK povremeno vidi signal... Daddo dobro kaze imamo Linksys-a i stvarno je pojam pouzdanosti i stabilnosti kao WLAN AP po najvecem pljusku (kada nevidim kucu preko ceste) mi igramo COD bez problema... gromovi sjevaju oko omni antene, ali mreza se neda razlog tome su kvalitetne (kupovne) antene, LMR400 kablovi i odlicno izolirani konektori (sa kvalitetnim duck-tapeom)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|