|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Komp se pali ali nema video signala
Evo ovako:složio sam si ovu konfiguraciju(asrock 870 extreme 3,1055t,xfx xxx 650w,corsair ram 2x2gb i 5850 u adm-u) i sad več nakon dva mjeseca komp ne ulazi ni u biose ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
znas sto je fascinantno? sto ocito, bez ikakve uvrede i provociranja, nemas blage o racunalima. jos gore ako si sam sastavio konfiguraciju iz dijelova, sto nisi naveo, ali postoji laka mogucnost......... potencijalni problem - verzija bios-a. primjecujes jedninu? maticna ploca nema biose, ima jedan bios. drugi problem - negdje je nesto krivo spojeno, ima kratki spoj na kuciste, ili ne skroz ispravna maticna ploca? uglavnom ja bi to na tvom mjestu prvo dao nekome iskusnom covjeku koji zna sto i kako ide, stvarno steta ovakvog kompa kad si naveo sto sve (ne)radi kako radi. pogotovo ovo gasenje na napajanje, najljepsi nacin za svaku komponentu da joj samo koknes napon ![]() isto tako, isao si mjenjati bateriju na maticnoj dok je komp upaljen? nhf, ali kako, zasto? kako ti to normalno moze biti? zdrava logika ti je dovoljna da ne radis takve gluposti pobogu. ponavljam jos jednom, stvarno ovo sto sam napisao nikako nije da te uvrijedi, povrijedi ili ponizi/ismije. samo se nadam da si barem malo vise razumio kakve gluposti si napravio. svaka cast ako zelis nauciti nesto sam napraviti/popraviti, ali to se ne radi na stvarima vrijednima tisuce kuna. za to se uzme kanta koje ti nije previse zao, petljas, isprobavas, igras se........ i naucis s vremenom.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Nisam ni sam bio svjestan što radim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Dobro, šta se napali čovjeka. Ima ljudi koji toče gorivo u auto doik motor radi ![]() Vrlo vjerojatno je da je ubio ploču. Sad, jel kvar čisto mehaničko ošetećnje dok je čupao i trgao komponente sa nje (baterija, grafička kartica) ili je spržio ploču. Mislim da kako go krene, ako se išta dogodilo, izgubiti će jamstvo i na ploču i na grafičku. Nadam se, for God sake, da nije spizdio EPROM od BIOS-a dok je čupao bateriju "na živo". |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drzim komp u ladici.
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() EJjj, ne ne, nije frajer zafrknuo nis! Ja sam prije 5 tjedana kupio komp. Samo dijelove. 870 Extreme3 Gtx 460 768mb (Point of Wiew proizvodac) AMD Athlon 2 640 (4x 3.00Ghz) Kingston 2gb DDR3 (1333mhz) Corsair 400w Segate 200gb Hdd 16mb Caviar plavi Wd wdd kaj vec 500gb hdd 16mb Win xp Sp 3 Radilo je sve super do danas, isao sam u skolu, cak sam i normalno zgasio komp (iz starta turn off) I ceko da se izgasi, isteko ga iz struje, i zatvorio ladicu (komp mi stoji u ladici xD) Sve to lezi na maticnoj koja je na onoj antistatickoj spuzvi i onda na rucniku, i onda na ladici. Dakle, dosao sam doma iz skole, upalio komp, i nista. Nema monitor signala nikakvog. Svi fanovi s bili na maximum, Debug ona konzola koja je zamijenila zvucne signale sa starijih maticnih pokazuje nula nula , dakle sve ok, i to odmah od trena kada se stisne power gumb. Nisam nis dirao dakle. Sta sad imate za reci.. ( i bilo je istekano iz struje..) :| Skinuo sam graficku, isto, ram isto, proc, opet issto |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Drzim komp u ladici.
|
A dobro to.. previdio sam to... Pogledajte u koliko sati sam postao.. bio sam pospan i skroz u bedu zbog maticne.. Meni ne. Ja sam vec prije sve na isti nacin imao kompjuter. Isto je lezao na spuzvi na rucniku, Intel Pentintum E5400 Dual Core 2.7 P41 Gigabyte maticna, tak nes, HD4850 512Mb, Ddr2 2gb kingston ram, wdd plavi caviar od 500gb, fortron od 400w.. eto. I tomi je sest mjseci na jos goroj lokaciji (zbog prasine) lezalo, i niti jednom nije nista bilo. Sad sam ga prodo frendu i to je to... To kazem da nebi pomislili da sam ja nes diro kaj nisam smio... oprezan sam jako s tim stvarima. Pogotovo zato kaj je ovaj komp kostao 3700kn.. Zadnje izmijenjeno od: Tipkalo. 28.10.2010. u 12:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Drzim komp u ladici.
|
Dakle, odnio sam u servis i zamijenili su plocu. Nisu rekli u ceme je kvar. |
![]() |
![]() |
|
|