|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Polomljeni USB portovi
Situacija je sljedeca: Acer eMachine G725 - dva USB slota, oba slomljena (jedan totalno iscupan, drugi "iskrivljen" - nijedan ne radi uglavnom). Nemam pojma kako se desilo. Sad - dal se to da popravit za neku normalnu cijenu ili da se odmah vrnem na gredu medju sunke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Sve se moze napravit. Ostaje pitanje koja je za tebe "normalna cijena". Ovako odoka, nebi to isao rjesavat (lemilica itd...) bez 500kn u startu. Znaci nemas pojma kako se to desilo. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Sličan problem pa ću ga napisati ovdje. Raspala se 2 usb priključka na HP 8710. Sami od sebe se raspali (kroz nekoliko mjeseci se raspadali polako, dio po dio) i sad ne radi niti jedan usb na ploči. Iz servisa kažu da je pregorio dio koji kontrolira usb i da ne ulazi pod garanciju jer je fizički oštećeno, iako nema šanse da ih oštetiš, osim da ih šarafcigerom razmrdaš. Pinovi stoje normalno, samo nema plastike ispod njih. Ploča košta par milja kuna pa se ne isplati popravljat a laptop radi normalno, samo bez usb-a. Mene zanima da li dock ima svoj usb kontroler ili je to samo spoj na kontroler na matičnoj? Znači, hoće li radit usb-ovi na docku iako ovi na ploči ne rade? Bitno mi je jer je dock preko milju kuna, pa mi je važno znati hoće li radit ili ne. Nemam gjde isprobat jer nema baš puno ljudi dockove. Unaprijed hvala na prijedlozima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Sve ovisi o tome kakav dock kupiš. Ja imam nekakav za stare HP/Compaq, na njemu je spoj na kontroler od lapa, tako da ako kontroler ne bi radio, ništa od niti jednog USB-a. Zašto i ti ne ubodeš PCMCIA->USB, pa sve šljaka?
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam ja dock i mislim da 8710 ide na njega...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
inženjering
Datum registracije: Feb 2006
|
ja sam isto slomio usb port na hp 8710w sa lijeve strane, može li se igdje kupiti takav port pa ga zamijenit u kućnoj radinosti ovako izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Izvadiš ga iz kakvog starog lapa s neispravnom matičnom. Da li si ga ti sposoban promijeniti, to bi ti morao znati. Mogu pogledati imam li štogod takvoga.
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Nov 2009
|
********************* MOD: Bez reklamiranja... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.09.2010. u 22:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
inženjering
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Smatraj PCMCIA najlakšim rješenjem, ujedno zauzima najmanje mjesta. Možda na tvom lapu (iako ne bih živio u tom uvjerenju) dock ima svoj kontroler, opet je skuplje rješenje. Jesi probao da li rade u safe modu?
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne rade nikako, nemoš ni bootat sa USB više. Probat ću nagovoriti vlasnika da si kupi pcmcia. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|