|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Pokvario se RAM
Znači detektirao sam problem i 2x1gb pločica RAMa (crucial balistix) je krepala. Niti jedan komp neće bootat al doslovno niš sa njima u svim kombinacijama slotova. Moje pitanje je da li se oni mogu popraviti? Što to znači da je ram tako krepao, dal nešto unutar čipa? Da li kao u večini slučajeva samo lem? Da li ste vidjeli/čuli za neku divlju toeriju popravka? Sve to pitam jer ram nema garanciju i tako pokvaren je bezvrijedan pa bi eksperimentirao, a opet, frendu se pokvarila 8800gts 320mb-totalno mrtva isto na 3 kompa za provjeru, i lik je šutnuo u pećnicu, pekao na 180 stupnjeva i sada radi ko beba! Razlog je bio stari lem i popustio je na jednom mjestu negdje. Slušam sve divlje ideje i primam sve linkove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Dakle ram radi ili ne radi, nije ti isto sa grafom i ramom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
stavi u zamrzivac na 24-48 sati i radit ce nije zajebancija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nije istina, štoviše kolega je dobro primjetio. U vezi RAM-a je isto bilo slučajeva da su ga neki vratili grijanjem, jer je također u većini slučajeva uzrok hladni lem kao i sa grafičkim karticama i vramom. Sad vidim kolega je prije mene dao prijedlog pa probaj prvo s tim. Ako ne upali, grij ga. Google će ti puno pomoć, nažalost ne mogu se sjetit gdje sam to pročitao.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
PVC se tali na već 160°C pa nadalje, ali to ne znači da će se razlijat za 5 sekundi. Standardni lem se tali na oko 180°C pa do 400. Tak da bi temperatura u pećnici/grijalica trebala bit na oko 180-200 °C, ali za vremenski period ne znam. Logično bi bilo da bude manje. Kažem, neka progugla, bilo je već uspješnih rješenja s takvom metodom.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Da se nadovežem na temu pokvario se RAM. Riječ je o mom drugom kompu, friško mu ubo još 2gb rama, tak da sad ima 4x1gb Crucial Ballistix. Matična je gigabyte x48-ds5. Clockan na 850mhz cl4. Kod igranja baca exe error unutar 5min. U SC2 javlja low page pool memory. Exe error kod SVIH igara: dota, cod4, torchlight, mass effect 1... Jel to znak rikavanja rama ili preniskih latencija? Možda matična mu-mu za cl4 na 4x1gb? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
http://slike.hr/slike/1_ea8f4.jpg.html Probaj pa javi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Probaj dat malo vise struje mch-u (ako je def 1.1 stavi na 1.16 ili 1.2), te ramu 1.9 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|