Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2010., 16:45   #1
triki555
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Seagate Barracuda ST3500320AS - cyclic redundancy check

imam problem kada prebacujem nešto s jedne particije na drugu često to traje predugo ili nakon nekog vremena sam izbaci data error: cyclic redundancy check.
odvrtio sam benchmark u hdtune-u i najveća brzina čitanja je 3,7 MB/s a nisam mogo odvrtiti da vidim brzinu pisanja izabcio je neki error. hard je od 500 gb i mislim da je to ona crna serija seagatea. jel ima nešto što se može napraviti ili je hard riknuo?? ako je mogu li ga nositi na garanaciju?
triki555 je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 23:57   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
CRC ili Cyclic Redundancy Check je kod za detekciju greške, stoga znas da nije sa hardom sve kako treba..
A i znamo svi sto je sa tom serijom sigejta itd. (ima tu po forumu xyz tema i jedna glavna u kojoj je cak i pisano nesto u vezi "popravka" istog).
Ali ako imas garanciju mijenjaj, i uzmi nekog drugog proizvodjaca (ako mozes).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.08.2010., 00:07   #3
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
CRC ili Cyclic Redundancy Check je kod za detekciju greške, stoga znas da nije sa hardom sve kako treba..
A i znamo svi sto je sa tom serijom sigejta itd. (ima tu po forumu xyz tema i jedna glavna u kojoj je cak i pisano nesto u vezi "popravka" istog).
Ali ako imas garanciju mijenjaj, i uzmi nekog drugog proizvodjaca (ako mozes).
Navedeni problem nema veze s "općim" problemom te serije.
Prema opisu, HDD je zreo za dobar test i vjerojatnu zamjenu.
Staro 10.08.2010., 03:04   #4
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Navedeni problem nema veze s "općim" problemom te serije.
Prema opisu, HDD je zreo za dobar test i vjerojatnu zamjenu.
Nisam striktno rekao da navedeni problem ima veze sa "opcim" problemom te serije, nego ako on vec sam kaze da je to iz "crne" serije da nista cudno..
Odnosno da ga mjenja, no "mozda" (sam se krivo izrazio).
Staro 10.08.2010., 13:42   #5
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Nisam striktno rekao da navedeni problem ima veze sa "opcim" problemom te serije, nego ako on vec sam kaze da je to iz "crne" serije da nista cudno..
ta serija nije bila obilježena sa CRC errorima, već sa BSY i LBA 0, i zbog toga su ju zvali crnom serijom. Diskovi sami po sebi nisu imali neki veliki Failure Rate kao npr Samungi F1 A ovo što se dogodilo njemu je jedan od načina kako HDD kaže "goodbye everybody, I have to go". Da je WD u pitanju, mogao mu je napisati isto.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2010., 14:11   #6
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Pa, za tu seriju je to dosta čudno. Nema nekih posebnih problema osim onih s FW-om, što se lako rješava.
Staro 10.08.2010., 14:57   #7
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor triki555 Pregled postova
imam problem kada prebacujem nešto s jedne particije na drugu često to traje predugo ili nakon nekog vremena sam izbaci data error: cyclic redundancy check.
odvrtio sam benchmark u hdtune-u i najveća brzina čitanja je 3,7 MB/s a nisam mogo odvrtiti da vidim brzinu pisanja izabcio je neki error. hard je od 500 gb i mislim da je to ona crna serija seagatea. jel ima nešto što se može napraviti ili je hard riknuo?? ako je mogu li ga nositi na garanaciju?
Provjeri disk da li ima bad sectora. Imao sam identican problem, i disk ih je bio pun.
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2010., 17:41   #8
triki555
Premium
Moj komp

provjerava sam s hdtuneom i nije mi pokazao bad sectora. znači samo da odem tamo gdje sam kupio i da kažem da mi je izbacivalo CRC i da mije užasno spor disk ili? bio sam napravio checkdisk i sad mi prebacuje podatke bez da prekine samo što jednako dugo užasno traje, tj brzina mi se nije povećala.
Staro 10.08.2010., 19:05   #9
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Odi u Device Manager i provjeri je li kontroler u PIO modu. Ako je, reinstaliraj ga i promijeni data kabel u slučaju da se greške ponove.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2010., 14:20   #10
triki555
Premium
Moj komp

preskenirao sam još jednom i hard je pun bad sectora... promijenio sam kabel i naravno nije se ništa promijenilo.. da ga odmah nosim na reklamaciju?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2010., 14:52   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nosi.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2010., 15:08   #12
triki555
Premium
Moj komp

nosim ga odmah sutra ujutro jer trgovina radi do 15 ili 16 h tako da danas neću stići. pretpostavljam da tu nema popravke već će mi morati dati drugi hard?ako je tako jel mogu ja tražiti drugi neki u cijeni koliko je ovaj koštao ili mi on daje isti(ako ga još uvijek ima)?
Staro 11.08.2010., 15:10   #13
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Pomalo. Cekaj da ga servis istestira, ako imaju isti vjerojatno ga dobijas ili ako imas srece pa ti daju drugi (citaj veci)

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2010., 15:15   #14
triki555
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Pomalo. Cekaj da ga servis istestira, ako imaju isti vjerojatno ga dobijas ili ako imas srece pa ti daju drugi (citaj veci)
pa da bilo bi dobro kad ga nebi imali..
koji bi mi onda preporučili da uzmem?
Staro 11.08.2010., 15:27   #15
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

takav isti mu nebudu dali. dat će mu 7200.12 ukoliko još imaju seagatove. puno brži od ovog kojeg ima.
Staro 12.08.2010., 11:59   #16
triki555
Premium
Moj komp

izgleda ništa od novog harda.. naime uvoznik za seagate je elkotech. tvrtka koja je "pobjegla" iz hrvatske. u trgovini mi daje godinu dana na hard a 3 kod uvoznika kao.. a pošto uvoznika nema u hrvatskoj čini mi se ništa od svega. jel se može još šta napraviti?
Staro 12.08.2010., 12:06   #17
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
A stariji je od godinu dana?
Pa koliko si po računu dobio gare, godinu? Probaj se dogovoriti s ovima u trgovini.

Btw, nije tvoj problem to šta je uvoznik zbrisao. Odgovornost bi trebao preuzeti netko tko sada uvozi Seagate, a pretpostavljam da to netko radi. Ne proizvode se valjda u Slunju..?
Staro 12.08.2010., 12:31   #18
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Pa koliko si po računu dobio gare, godinu? Probaj se dogovoriti s ovima u trgovini.

Btw, nije tvoj problem to šta je uvoznik zbrisao. Odgovornost bi trebao preuzeti netko tko sada uvozi Seagate, a pretpostavljam da to netko radi. Ne proizvode se valjda u Slunju..?
gle, odgovornost neće preuzeti NITKO u HR ko nije uvezao taj disk. jasna stvar. Seagate se ponudio da im se disk pošalje u Austriju gdje je najbliži "Gathering RMA point". mora ispuniti RMA on-line obrazac, da vide je li part-number i serial number ispravan. Na te diskove Seagate daje 5 godina jamstva.
Znam, jer sam i sam mislio poslati svoga, dok još nisam počeo "buditi" te diskove iz BSY kome, pošto je moj također iz Elkotecha.
Staro 12.08.2010., 12:43   #19
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Groblje...
Koliko se isplati slati taj disk u Austriju? Pretpostavljam da je bolje kupiti drugi.
Staro 12.08.2010., 13:14   #20
triki555
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
gle, odgovornost neće preuzeti NITKO u HR ko nije uvezao taj disk. jasna stvar. Seagate se ponudio da im se disk pošalje u Austriju gdje je najbliži "Gathering RMA point". mora ispuniti RMA on-line obrazac, da vide je li part-number i serial number ispravan. Na te diskove Seagate daje 5 godina jamstva.
Znam, jer sam i sam mislio poslati svoga, dok još nisam počeo "buditi" te diskove iz BSY kome, pošto je moj također iz Elkotecha.
ovdje piše da se mora slati u latviji i da će oni poslati drugi..
http://elkotech.hr/index_dovidjenja.html

jel bi se ispaltilo slati ga u austriju? tj. kolika bi poštarina bila?

Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova

prošlo je malo manje od 2 godine... a i na računu mi piše da na konfiguraciju imam 12mjeseci jamstva a da distributer daje 36mjeseci za hard disk...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.08.2010. u 14:51. Razlog: spajanje postova
Staro 12.08.2010., 13:25   #21
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor triki555 Pregled postova
ovdje piše da se mora slati u latviji i da će oni poslati drugi..
http://elkotech.hr/index_dovidjenja.html

jel bi se ispaltilo slati ga u austriju? tj. kolika bi poštarina bila?
a čuj, kamo god da šalješ, moraš platit. a onda još kad na carinu stigne...cca sve skupa bi te koštalo nekih 250kn. onda ti je bolje za 325kn uzet novi WD caviar blue 500GB. ili 640GB za 50 kn više.
Staro 12.08.2010., 13:34   #22
triki555
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
a čuj, kamo god da šalješ, moraš platit. a onda još kad na carinu stigne...cca sve skupa bi te koštalo nekih 250kn. onda ti je bolje za 325kn uzet novi WD caviar blue 500GB. ili 640GB za 50 kn više.
ma uzet ću WD caviar blue 1tb jer ću ga dobiti jeftinije nego inače.(trgovac mi je reko da mi jedino tako može pomoći). znaći ne isplati se nikako slati?
a kad bi netkoišao recimou austriju pa da tomože usput ponijeti jel bioviodma zamijenili ili?ili vidio sam da ima elkotech u sloveniji. jel bi se moglo i kod njih ostavriti garancija ili se baš mora slati za latviju?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno