Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.07.2010., 10:28   #1
Lachi
Registered User

Datum registracije: Feb 2005
Horizontalne linije na LCD-u

Pozdrav svima

Ne znam da li je ovo negdje bilo spomenuto, ali javljaju mi se horizontalne linije na monitoru.
Ukoliko otvorim prozor na desktopu, pojavljuju se svjetlije ili tamnije crte u liniji prozora. Kako mičem prozor tako ga i te linije prate. Najjače izobličnenje se javlja na gornjem i donjem dolju otvorenog prozora. Ovo se dešava i na boot screenu, tamo gdje su slova, ciljeli red je svjetliji. Možemo nazvati te linije "duhovima", ko na starim analognim TV-ima sa sobnim antenama.

Grafička je nova, ATI 5850, monitor je radio prije na 6800GT bez problema (malo su postojale te horizontalne linije na nekim bojama, npr siva, ali ne tako izraženo). Ovo se dešava od samog starta prikaščanja na novu grafu, tako da nije problem lagano nastajao ili se pojavio, već je tu od starta.

Nova grafička ima 2x DVI i 2x HDMI izlaz, tako da sam morao upotrijebiti adapter DVI na VGA (pošto monitor nema DVI ulaz - monitor je LG W2241S). Uoptrebljen adapter iz kutije grafičke.

Ima li tko kakvih prijedloga ?
Staro 08.07.2010., 13:27   #2
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Lachi Pregled postova
...monitor je radio prije na 6800GT bez problema (malo su postojale te horizontalne linije na nekim bojama, npr siva, ali ne tako izraženo). Ovo se dešava od samog starta prikaščanja na novu grafu, tako da nije problem lagano nastajao ili se pojavio, već je tu od starta.
Pa ocito je monitor u pitanju ako je to i prije bilo vidljivo. Inace se takve stvari desavaju kada su u pitanju ili driveri od graficke kartice ili je najcesce neispravna memorija na kartici.

Da li si probao vratiti staru graficku karticu?

Neke od stvari koje mozes pokusati da bi utvrdio o cemu se radi su da isprobas novu grafu najprije sa nekim drugim driverima, po mogucnosti i na drugom monitoru.
Također mozes probati i promijeniti kabl.
bluefluid je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.07.2010., 18:55   #3
Lachi
Registered User

Datum registracije: Feb 2005
Na staroj grafičkoj nije bilo takvih problema. Monitor radi OK, ali se malo vide ti prijelazi na bojama (pošto je analogni prjenos preko VGA kabla).
Na novoj grafičkoj je slika katastrofalna.
Probao novi kabel, drugi DVI - VGA konektor no slika i dalje ima horizontalne linije.
Jednostavno tamo gdje postoje nekakva slova ili gdje je alatna traka pojavljuje se horizontalna linija duž cijele slike.

Ne vjerujem ni da je memorija, jel igre rade normalno.

Ako skužim kako ubacit sliku u post, budem je uploadao

Zadnje izmijenjeno od: Lachi. 08.07.2010. u 20:00.
Lachi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno