|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
(riješeno) Laptop se ugasio i više ne radi - HP 6735s
Molio bih nekoga ako ikako može pomoći. Naime, jutros prilikom rada na laptopu, odjednom mi je nestalo slike sa ekrana, odnosno vidjeli su se jedva obrisi Mozzile i Starta u nekoj tamnoj sivoj boji i minutu poslije računalo se ugasilo potpuno te ga od tada ne mogu vise upaliti... Laptop je HP 6735s Dali netko možda ima ideju šta bi to moglo da bude? Pretpostavljam da je riknula matična... Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li probao izvaditi bateriju i probati samo preko punjača? Pogledaj da li caps i num lock LED-ice daju kakve signale kod uključivanja i pobroji ih. Koliko je notebook star? Kakva je temperatura bila tijekom rada i kad je zadnji puta očišćen?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Veliki preokret danas popodne ![]() Nakon cjelodnevnog proučavanja kvara, surfanja po forumima, rastavljanja laptopa i traženja kvara gotovo sam odustao i namjerio da nosim laptop u neki servis, vrag mi nije dao mira i probam ga jos jednom spojiti i on proradi... Isprve je radio System repair i pisalo je da se oporavlja od ozbiljnog hardverskog problema te nije htio dici Windowse. Nakon toga sam ga opet upalio i digao je Windowse. Poslije toga sam malo napunio bateriju i probao ga upaliti bez punjača i nije htio raditi, što me navodi na zaključak da je baterija riknula.. Inače, kad se dogodio kvar, u laptopu je bila baterija i bio je spojen na punjač.. Gospodo hvala na utrošenom vremenu. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ovime sto si napisao nije mi bas jasno kako je rijesen problem...jos mi vise nije jasno kakve veze gasenje racunala ima veze sa baterijom ako ti je u to vrijeme lap bio spojen na mrezu.
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja ne kažem da sam riješio problem zbog kojeg se laptop ugasio, al činjenica da cijeli dan uopće nije davao znakove života i odjednom je proradio, za mene je velika stvar jer sam bio uvjeren da je matična riknula što je velika komplikacija jer je teško naći novu i to obično završava tako da se laptop prodaje u dijelovima... Laptop je bio spojen na ispravljač koji je bio spojen u utičnicu, ali je u laptopu bila i baterija... S obzirom da je baterija do sada uvijek radila ispravno, a poslije ovog mističnog gašenja računala, više ne radi, odnosno računalo više neće da se upali kad ga napaja samo baterija, mislio sam da je to bitno navesti... Inače, bateriju sam koristio skoro svaki dan kao napajanje laptopa i uvijek je radila.. Šta ti misliš šta bi mogao biti uzrok ovome i što da slijedeće napravim? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|