|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Kako umrežiti 5 kompa, TV i printer
Zadnje dane radim na umrezivanju cijele kuce, studia i tako dalje..pa sam to sve uspio spojit (fizički), al trebalo bi mi malo poduke oko softwareskog podešavanja. imam spojeno slijedece: ![]() da pojasnim. na wireless mi se inace jos spaja i laptop, a uvijek je spojen jedan komp (win 7) na 1. lan port mi je spojen LAN SWITCH iz kojeg ide 2 porta u kompove, jedan u TV i jedan u printer na 2. lan portu je spojen jos jedan komp (XP) dakle. cilj mi je da svaki komp spojen na 1. lan portu i wirelessu ima mogucnost printanja na spojeni printer.. (sto se tice kompa sa 2. lan porta, to mi nije potrebno jer je s printerom spojen USB-om). i jos bi volio kad bi mogao sa svakog kompa na TV vuci nekakav video..imam PANASONIC VIERA plazmu koja ima mogucnost tog umrezenja, al neam pojma kako to radi! ako sta ne razumijete pitajte me! hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Poćeo si dobro, pogledaj Sticky - je (uvod ADSL Biblije pogotovo). Preporuka je svim kompovima postavit fiksne mrežne postavke (laptopima ostavi automatiku ako ih koristiš na više lokacija), isti workgroup. Mada si rekao da PC3 (sa svojim usb printerom) netreba printat na mrežni printer (spojen na switch) to nije problem postavit makar samo kao alternativu, isto vrijedi i u obrnutom "slućaju" npr. print sa PC1/2 na usb printer na PC3. Za TV željeno također nebi trebao biti provlem, svakako pročitaj user manual, vrijede iste preporuke kao gore za kompove. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
U principu da, pročitaj manual od printera i TV (tome i služe) i nađi kako se podešavaju i prijavljuju na mrežu. Preporuke su iste kao i kod kompova. Nisi naveo pune oznake printera i TV - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Bilo bi dobro da si naveo model printera, iako sumnjam da ces ga preko switcha moci koristit. Mislim da ces ga morat spojit direktno sa jednim kompom i omogucit njegovo sheranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
A zašto nebi mogao ako ima mrežno sučelje, danas to nije rijetkost a i ne poskupljuje printer puno. Ako se i zeznio, kako kažeš spojit će ga preko jednog kompa i no problemo. Da nebi bilo dileme, autoru je već sugerirano da navede pune oznake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Printer i TV su po defaultu vjerojatno namješteni da IP adresu dobivaju od DHCP servera tako da bi za printer to morao promijeniti jer će biti problem kod printanja ukoliko se adresa promijeni nakon lease timea. Nisi rekao koji printer imaš, ali najčešće se to radi preko LCD-a na samom printeru ili kroz njegovo mrežno sučelje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
TV: Panasonic Viera plazma, 600Hz.. printer: KONICA MINOLTA bizhub C10 ni u jednom od tih proizvoda u manualu ne pise nista, ama bas nista o umrezavanju uredjaja..nebi ni pitao na forum da nije tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Za TV opet nisi napisao točnu oznaku modela, a za printer sam u roku od 5 min našao link za User Manual (direktni link). Fino piše kako podesit mrežne postavke preko LCD - a i tipki na njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
tv: Panasonic Viera TX-P42V10E al, evo, i za TV sam nasao manual i sve lijepo nacrtano KLIK samo je trebalo posurfat..jer na ovim lokaliziranim uputama, pola toga izbace... Zadnje izmijenjeno od: Tionio. 24.06.2010. u 01:12. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
po meni bi bilo najbolje da postavish static DHCP na routeru (ako imash mogucnost) jer se onda necesh morati zajebavati sa svima uredjajima/kompovim odvojeno, napravish konf. na routeru i adio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|