|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
WD Caviar Green 1.5 TB corrupted data
Ljudi pomagajte.. Ovo mi se sad već drugi puta dogodilo u mj dana.. Disk normalno radi i onda na jednom se stvori I:, a prije pisalo I:mp3.. I kad dvokliknem na disk napiše se: "cannot be read. data is corrupt or incomplete" Zašto se to dogodi.. prošli put kad se to dogodilo sam formatiral disk i sve je bilo super do jučer kad se iz čista mira prilikom sinkronizacije iphone-a u itunesu i fotki s tog diska komp smrzo.. restart i od onda corrupted data.. Podatke sam lako spasio i snimio na drugi disk.. Moje pitanje je sad dal je to do neke greške na disku ili greške s driverima ili s čim već.. Jer kad sad formatiram disk, ziher će sve radit normalno.. kad ga testiram u nekom software-u sve će bit super.. Dal da ga idem reklamirat ili??? Kako spriječiti corrupted data ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Proskeniraj disk sa HDTune. Ako ima bad sectors, nosi ga na reklamaciju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako nema bad sectora, onda nešto ne štima s tvojim OS-om ili načinom/programom na koji spremaš podatke. Osobno mi je najsumnjiviji iTunes obzirom da je riješ o s**nju od programa koje je totalno neoptimizirano za winse i troši resurse kompa k'o ludo.
![]() |
#5 |
Premium
|
Moguće.. hvala na mišljenju.. ne gine mi jedno formatiranje pa ću vidjet..
![]() |
#7 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Provjeri da nemaš slučajno kakvih napasnika prije nego što odradiš formatiranje.
![]() |
#8 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo meni se slicna stvar desila prije par dana, na SB-u 250 gb, sad sam ga skenirao HD tune-om, i imam 4 bad blocka. Ide u Unismediu na reklamaciju ![]()
![]() |
#10 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Da, a cuj, mislim da se rijetko desavaju ovi "koraptedi", ali dobro. Ma cuj, hard ima vec dvije godine, i jos godinu dana gare, ja prije dvije godine nisam razlikovao miša od buhe ![]() Idem ja tamo šou program raditi ![]() p.s. meni govoris da sam kloker okolo, pih, nemoj me za jezik vuć... ![]() Jesam, ali i ti bi da si igrao FarCry2 sa dualcem na 4.8GHz ![]() OTamo gadno
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 13.05.2010. u 11:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
ak se radi o 64mb cache verziji diska, procitaj kaj ti pise na naljepnici, mozda ga trebas "jumpat" il formatat s njihovim wd align tool-om ugl. pdf: http://products.wdc.com/Library/Flye...178-771123.pdf slika ak ti se neda scrollat: ![]() i wd stranica vezana uz advanced format: http://www.wdc.com/en/products/advancedformat/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|