Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2010., 22:59   #1
Lenovo
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Plavkasti ekran s bijelim smetnjama

Zdravo, na laptopu mi je ima dva sata ekran u nijansama plave s bjelkastim smetnjama. Nekako uspijevam ovo napisati, ali bih rekao da se kvari. Može li mi netko reći kako ovo mogu popraviti / što trebam zamijeniti? Nije pod garancijom, tako da ako mi treba nova matrica ili nešto, i netko prodaje, model je Lenovo R61i 8918-DMG 1680x1050. Ukoliko što znači OS je fully patched x32 Vista.
Unaprijed hvala na svakom savjetu.
Pozdrav,

Lenovo
Lenovo je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2010., 23:05   #2
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Meni zvuči kao da je grafička/kabel/ekran. Spoji laptop na vanjski ekran pa vidi hoće li biti tih smetnji, ako nema onda je ekran ili kabel, a ako ih ima još uvijek onda je problem najvjerojatnije u grafičkoj kartici.
Oglas

Oglas
Staro 14.04.2010., 17:26   #3
Lenovo
Premium

Slika na drugom ekranu radi normalno. Može li se od HP-a (oba računala su widescreen) ekran staviti na Lenovo, rezolucija je ista 1680x1050? (računam da ako mi tada radi u ekranu je, u protivnom trebam kupiti kabel)
Staro 15.04.2010., 11:47   #4
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Možeš probati, izguglaj, možda je netko već probavao.
Staro 16.04.2010., 14:44   #5
Mario2010
Premium

Datum registracije: Jan 2010
jesi probao cimat ekran naprijed nazad otklapat i zaklapat ako jesi :dali je to rezultiralo kakvim promjenama na samom ekranu sto se tice boja...
LP,
Mario
Mario2010 je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2010., 23:04   #6
Lenovo
Premium

Zdravo,
probao sam cimat ekran i slika mi je nestala. Onda je bila nešto lošija još jedan dan. I odjednom je proradila. Sad evo tri dana radi najnormalnije. Ne usudin se zaklapat komp ili nešto dirati. Što mu je bilo? U čemu je stvar? Trebam li neku komponentu zamijeniti?
Staro 21.04.2010., 12:07   #7
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

S obzirom da si isprobao laptop na vanjskom ekranu i da je sve u redu sa slikom, ostaje samo mogući problem na flat kabelu ili samom ekranu. Najvjerojatnije ti je flat kabel koji ide iz matične u ekran ostao uklješten i nakon nekog vremena se ishabao i sad je u laganom prekidu. Kad pomičeš ekran pomiše se i taj kabel pa se slika mijenja. Ima tu momaka sa foruma koji ti to mogu srediti, nabavi kabel i mislim da će ti to bilo netko napraviti već za 100-ak kuna. Nemoj ići u servis jer će te oderati za 300-400 kn minimalno.
Staro 24.04.2010., 12:42   #8
Lenovo
Premium

Ma kabel ili ekran ću zamijeniti sam ako znam u čemu je kvar. Samo sam htio proći što jeftinije. Od onda komp radi najnormalnije. U Zel-cosa su mi tražili 200 kn za kabel. Pretpostavljam da će mi se ovo uskoro skroz pokvariti pa da ću morati kupiti taj kabel. Mogu li to nabaviti gdje jeftinije? (čini mi se prvo ići kupiti kabel, pa ako je ekran, onda njega tražiti jer je skuplji)
Mario2010, po ovome što je bilo može li se odrediti je li kvar na kabelu ili ekranu?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno