|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() Imam problem sa navedenom pločom: Obrisao sam BIOS pomoću jumpera i nakon provedenog postupka ne mogu bootati računalo. Mažda netko zna zašto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
nisi zbriso bios nego si ga resetiro |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
P4S800D
Dakle, evo pobližeg objašnjenja: Htio sam "resetirati" BIOS, ali nisam isključio napajanje niti izvadio power kabel tako da je ploča bila pod napajanjem. Vratio sam jumper na defaultnu poziciju, ali računalo ne mrda, tj. - počne dizati sustav - uključi se hard i stane - nema nikakvog beepa, niti slike - samo vrti hard i ventilatore Kad sam zadnji put to radio (davno) morali ste dovesti napajanje na ploču da bi mogli resetirati BIOS, a sad eto i najmanji napon rezultira, izgleda, pregaranjem ploče |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Izvadi bateriju i pusti prek noći. I ubuduće nemoj radit dok je matična pod naponom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Sve sam isprobao i mislim da je otišla matična. Probat ću iskoristit garanciju. Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
moraš ponovno isprogramirati bios čip. jedan način (bolji) je da ga odneseš nekome tko ima odgovarajući eprom programator i isprogramiraš ga sa pravim bios-om drugi (koristiti na svoju odgovornost) je da izvadiš svoj bios čip i odneseš ga nekome tko ima istu takvu matičnu ploču. onda on treba podići clean dos, izvadite njegov bios čip "na živo" i staviš svoj i flashaš ga sa odgovarajućim biosom. ugasiš komp, vratiš njemu njegov čip svoj staviš u svoju ploču, pomoliš se i probaš upaliti stroj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
To ili ces morat na reklamaciju ! |
![]() |
![]() |
|
|