|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
POMOC speedtouch thompson 540i
Molio bih za pomoc oko ovog gore navedenog modema u naslovu poruke, naime nabavio sam Dlink DSL-G684T modem i htio bih njega spojiti preko speedtouch thompson 540i, tj. da mi speedtouch thompson 540i bude primarni a ovaj dlink-ov sekundarni modem, ali oboje spojeni. jos da napomenem speedtouch thompson 540i modem je zakljucan samo na iskon mrezu, dok Dlink DSL-G684T nije zakljucan. Neznam kako i sto trebam namjestiti, kako postaviti jedan a kako drugi modem, sto je potrebno u windowsima xp namjestiti?, i ako me mozete uputiti na podstranicu ovog foruma gdje je sve to objasnjeno?. p.s. hvala za svaku pomoc unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
sigurno je negdje to vec objasnjeno no... Pretpostavljam da zelis da ti Dlink dize PPPoE konekciju? Teoretski, trebas traziti da ti iskon stavi speedtouch u bridge mode, onda ti oni kazu na kojem portu je i onda spojis Dlink na tom portu te na njemu podesis PPPoE. Zasto teoretski? Jer prilicno sam siguran da Dlink nema WAN port i moze dizati PPPoE samo na dsl liniji. Zbog cega zelis drugi router iza? Ako je zbog wirelessa trazi da iskon stavi speedtoucha 585. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Znaci samo iskon moze namjestiti modem na bridge mode? a taj drugi dlink-ov sam dobio besplatno, a taj speedtouch 585 od iskona koliko znam se placa 99 kn, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Polako dečki, DSL-G684T nemože dizat PPPoE konekciju preko Lan - a, samo preko ugrađenog adsl modema. Prvo i ključno pitanje je mod rada ST540i, ako je Bridge mode (Carnet igrokazi i sl.) onda ćeš se izgnjavit bez nekog rezultata, ako je Router mode (normalni adsl account) onda ima šanse. Pretpostavljam da dodaješ DSL-G684T zbog wireless - a ? Bilo je sličnih kombinacija, potraži malo. Tada DSL-G684T glumi switch sa wireless - om. Trebaš mu postavit: - ip adresu da je u istoj mreži (nizu) kao i ST540 - manualno unesi DNS - ove i to 1. ip adresu od ST540i, 2. DNS od svog ISP - a - ugasi mu DHCP server - unesi mu Routing (da sav promet usmjeruje u ST540i) i to Destination=0.0.0.0, Subnet=255.255.255.0, Gateway= ip adresa ST540i |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nikky hvala lijepa na pomoci, popodne cu probati pa se javim ako nesto krene po zlu. jeli trebam sto na kraju namjestati u windowsima ili ne?, i gdje da ocitam ip adresu od ST540i ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ako su ti mrežne postavke na automatic onda otvori CMD > ipconfig /all, ip routera je pod Default Gateway. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
jesu na automatic su, ovo sto si rekao da trebam namjestiti na DSL-G684T, znas li mozda ti ili bilo tko drugi gdje se to tocno namjesta?, jer ima puno opcija i mogucnosti kada se upise njegova ip adresa u internet explorer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
A bemu miša, provrti malo po web konfigu. IP adresa i čini mi se DHCP Serve je u Lan tabu i tako redom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Nikky hvala jos jednom na pomoci, ali nista od toga, nisam uspio, izgleda da se neda, odustajem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Em bua kaua, šta se neda ? Da odneseš taj DSL-G684T kod kolege koji ima više iskustva i pokažeš mu ovu temu ? Da nebude zabune nakon šta podesiš DSL-G684T, routere spajaš žično po Lan1 - Lan1 principu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Nikky da imam kolegu koji se razumije u to, nebih ovdje trazio pomoc, ovako ti se zahvaljujem sto si se potrudio pomoci mi (uzaludno nazalost) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
- ip adresu da je u istoj mreži (nizu) kao i ST540 - manualno unesi DNS - ove i to 1. ip adresu od ST540i, 2. DNS od svog ISP - a To dvoje jeli mi moze netko kako pomoci kako to namjestiti?, ip adresa od ST540i je 192.168.100.1, a od DSL-G684T je 192.168.1.1. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Pa to nebi trebao biti problem, priključi lan kabel s kompa na DSL-G684T. Ako si mu ugasio DHCP Server trebaš privremeno postavit fiksne mrežne postavke, IP=192.168.1.10, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1. Otvoriš web konfig (192.168.1.1) i u Home > Lan postavi IP uređaja na 192.168.100.2 + Applay + Save and Reboot. Dok DSL-G684T ponovo izađe na režim ponovo promjeni mrežne postavke ali sada IP=192.168.100.10, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.100.1. Neka su uređaji međusobno spojeni Lan1 - Lan1. Još ti je ostalo podesit DNS - ove u DSL-G684T, otvori mu web konfig koji je sada na 192.168.100.2. U Home > DNS odaberi Use User Discovered DNS i upiši Prefered=192.168.100.1 i Alternate=213.191.128.8 (Iskon DNS) + Applay + Save and Reboot. Kako kaže crtić: That's all folks. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
uspio sam napraviti kako si rekao, hvala lijepa, ali sada imam mali problemcic, ne mogu vise doci do postavki u internet exploreru od DSL-G684T, a volio bih zastiti tu wifi opciju koju imam sada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Kako se sad spajaš na DSL-G684T žično ili bežično ? Administracija uređaja preko wireless - a je po defaultu isključena iz sigurnosnih razloga. Spoji se žično i onda probaj, eventualno privremeno postavi Gateway na 192.168.100.2 (ako si slijedio gornje upute to je sada ip adresa DWL-G684T). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|