|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Pitanje o preniskoj voltazi na +12V railu
Pozdrav! Zanima me da li je OK da na LC Power 350W (starija serija, imaju drugacije crno-bijele naljepnice...) napajanju je na +12V railu voltaza 11.47V. Nisam mjerio multimetrom (nije problem, izmjerim ja, imam multimetar) nego softverski, no mislim da je to isto. Uglavnom, konfiguracija je iz siga, komp. 2. Kad su svi ventilatori, neonke i lightwire iskljucene, napon je oko 11.67, a kad se ukljuci sve, napon padne na oko 11.50. Na Prime95 testu i full loadu, (svi ventilatori ukljuceni na max), voltaza je pala na 11.47V. Koliko sam vidio (koristio komp 10ak min) sve radi OK, ne gasi se ni sl. Zanima me da li to sto je napon manji za 0.5V od nazivnog puno znaci? Mogu li normalno komp imati upaljen 24-7 s tim napajanjem i voltazama? Napajanje se ne grije, dosta ventilatora je u kucistu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Ključna stvar... Citiraj:
![]() Jer softverski zna odstupati i po 1V od stvarnog stanja (u bilo kojem smjeru)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U softverska mjerenja se UOPĆE ne treba pouzdati osim ako nije riječ o nekim workstation/server pločama, a i onda je pitanje koliko je točno. Voltmetar/osciloskop su i dalje najrealniji pokazatelji pravog stanja. Također, ni jeftiniji testeri napajanja nisu baš nešto...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
napajanja imaju povratnu vezu,komparatorski ulaz na oscilatoru i kad padne napon u sekundarnom djelu ,on povecava frekvu oscilatora u primaru i dize napon! nema pada napona ![]()
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
vjerojatno nebus imao nikakvih problema sa 11,5v. ako se komp srusi, znas do cega je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Dec 2008
|
nemoj oc-ati i sve će biti u redu. Kad budeš minjao grafičku, ili nešto drugo šta traži više struje, uzmi i novo napajanje. Inače, problema nema. Nikome se nije spalija komp od premalo struje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|