|
![]() |
#1 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
(riješeno) Socket 478 komp zašteka u Sims 3
Pozdrav,naime imam jedan problem kod sestre u kompu. Instalirao sam joj Sims 3 i sve super ali npr cim udje u igru(znaci kad se makne s Desktopa i prijedje u 3D) komp se zablokira i samo je Reset rjesenje. Prvo cu vam napisati konfu pa reci sta ja mislim da je. Intel Pentium 4 2.8GHz Hyper-Threading (Northwood) AsRock P4VT8+ 3x 256MB DDR Asus Radeon 9600GE 128MB,128-bit 325/400 IBM 60GB,WD 40GB,Maxtor 40GB DVD prza na USB su spojeni printer i skener(koji se napaja preko USB-a) MS 350W (2x 80mm ventovi) Kao prvo,u Sims-ima pise da je minimalno za XP 1GB RAM-a,a ona ima 768MB..to moze biti problem. Jos jedan problem moze biti taj da je napajanje na knap (3 HDD-a su u kompu i ovaj HT Intel) jer i kad je u 2D-u napajanje puse topal zrak iako ima svoja dva 80mm venta koja se vrte na cca 3k RPM jer su glasni k'o vrag ![]() Sad mi recite,jel to do RAM-a ili napajanja??(posto ih vidim kao glavne uzrocnike posto grafa nije jer pise u sys req. da je Pixel Shader 2.0 128MB grafa dovoljna) Eto,unaprijed hvala! ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj ima li kakvih čudnih logova u to vrijeme. Ne bih rekao da je problem u napajanju, prije memorija ili nešto u vezi grafičke. Koje Catalyste ima instalirane?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
freak
|
9.10 Catalyste ima. Ja sam joj narucio tu preko foruma 2x512MB DDR-a pa cu uz to ostavit jednu 256MB plocicu tako da ima 1,25GB. Nadam se da ce tada raditi. Graficka/komp ostale igre vrti(Sims 2 itd). Mislis da nije do napajanja? Mislim,malo sam skeptican prema tih 12A na 12V = 144W,a napajanje je staro nekih 6-7 godina.
![]() |
#4 |
freak
|
Update Stavio sam joj danas 2x512MB RAM-a i jos ostavio jednu plocicu od 256MB,sada ima 1280MB RAM-a. Ali opet indentican problem. Igru sam probao reinstalirati,stavio sam 9.11 Catalyste...nista ne pomaze. Zna li mozda netko do cega je problem?? Molim vas pomoc. Grafa bi trebala vrtjeti,jel ima 2.0 shadere i 128MB,a pise u sys req da min. treba 128MB 2.0 grafa EDIT: Da samo objasnim problem,komp udje u igru,tj zacrni se ekran da taman udje,cuje se 2-3 sekunde glazba kod onog loga na pocetku,i onda zasteka,monitor ode u stand by i nista ne pomaze osim restart...
Zadnje izmijenjeno od: mislav_os. 08.01.2010. u 15:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi Catalyste 7.5 jer su noviji krš za te starije grafičke.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ako sumnjaš da je do napajanja, probaj sa svojim. Ja sam kupovao cors vx450 za p4, ati 9600, 2 gb rama, i845 ploča. Identičan problem sam imao u cod 2, izbacio starog ms-a i ubacio vx450, problem nestao. Ali mi se taj problem javio i na novijoj konfi sa e4500 i hd3870 gdje su pomogli bolji drajveri i promjena paste na grafi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
freak
|
Danas probao sa svojim Chieftekom...izbacivalo neki error,onda sam stavio 7.5 Catalyste i onda je proradilo! ![]() ![]() domy,juiced i ivoHuljev hvala vam puno! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|