Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.01.2010., 10:19   #1
petkovicroby
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Telsey-Spajanje pc-a i laptopa

Ovako trebao bi pomoč oko spajanja pc-a i laptopa.
E sad ja sam sa racunalom spojen na telsey (net).I imam jos jedan utor za lan kabel na ruteru,e sad ja sam spojio i laptop sa telseyem i cim spojim kablove na laptopu mi pise limited or no connectivity.
Trenutno mi je namjesteno na pc-u ono TCP/IP da mi je online 24/7 internet i da nema spajanja.Probao sam sve isto prepisati ip,subnet mask i td.Naravno nije valjalo isto mi izbacuje,tada sam promijenio zadnji broj u ip adresi ali ni tako nije valjalo.Probao sam pitati u optimi ali oni kazu da mi to kao nemogu reci jer oni su podrska samo kada se radi o problemu sa netom a ja taj problem nemam LOL.i da operater mi kaze da pogledam na googlu hahahaha
E sad dali mozda netko od vas zna ili ima neki savjet molio bi da kaze
petkovicroby je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2010., 14:32   #2
tihomir
Premium

tihomir's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Evo moj post... Mislim da sam prvi pronašao kako enejblati 2. lan priključak, pogledaj datum...

"Ako želite koristiti oba ethernet priključka na ovom routeru potrebno je:

Spojiti se na web sučelje (adresa je po defaultu 192.168.1.1) i u izborniku "Advanced settings", podizborniku "Port mapping" maknuti kvačicu s postavke "Enable virtual ports on ENET", zatim jednostavno spremite postavke, i možete koristiti oba porta...

Uživajte!"

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=131421

I svakako preporučam da isključiš LOG opciju te DHCP server u postavkama Telseya jer ga to dokrajči kad koristiš Blast opciju npr. - grije se kao svinja i užasno je spor kad mu pokušaš pristupiti preko http-a dok je pod opterećenjem.
Kad se to dvoje isključi, taj mali ruter je neuništiv a od prije možda dva tjedna je spremljen u ladicu kao rezerva (uzeo sam kod Optime WLAN opciju - Dlink 2640R router). Da mi ne treba wireless ne bi ga zamijenio...

Zadnje izmijenjeno od: tihomir. 02.01.2010. u 14:43.
tihomir je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno