|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Telsey-Spajanje pc-a i laptopa
Ovako trebao bi pomoč oko spajanja pc-a i laptopa. E sad ja sam sa racunalom spojen na telsey (net).I imam jos jedan utor za lan kabel na ruteru,e sad ja sam spojio i laptop sa telseyem i cim spojim kablove na laptopu mi pise limited or no connectivity. Trenutno mi je namjesteno na pc-u ono TCP/IP da mi je online 24/7 internet i da nema spajanja.Probao sam sve isto prepisati ip,subnet mask i td.Naravno nije valjalo isto mi izbacuje,tada sam promijenio zadnji broj u ip adresi ali ni tako nije valjalo.Probao sam pitati u optimi ali oni kazu da mi to kao nemogu reci jer oni su podrska samo kada se radi o problemu sa netom a ja taj problem nemam LOL.i da operater mi kaze da pogledam na googlu ![]() ![]() E sad dali mozda netko od vas zna ili ima neki savjet molio bi da kaze |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Evo moj post... Mislim da sam prvi pronašao kako enejblati 2. lan priključak, pogledaj datum... "Ako želite koristiti oba ethernet priključka na ovom routeru potrebno je: Spojiti se na web sučelje (adresa je po defaultu 192.168.1.1) i u izborniku "Advanced settings", podizborniku "Port mapping" maknuti kvačicu s postavke "Enable virtual ports on ENET", zatim jednostavno spremite postavke, i možete koristiti oba porta... Uživajte!" http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=131421 I svakako preporučam da isključiš LOG opciju te DHCP server u postavkama Telseya jer ga to dokrajči kad koristiš Blast opciju npr. - grije se kao svinja i užasno je spor kad mu pokušaš pristupiti preko http-a dok je pod opterećenjem. Kad se to dvoje isključi, taj mali ruter je neuništiv a od prije možda dva tjedna je spremljen u ladicu kao rezerva (uzeo sam kod Optime WLAN opciju - Dlink 2640R router). Da mi ne treba wireless ne bi ga zamijenio... Zadnje izmijenjeno od: tihomir. 02.01.2010. u 14:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|