Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2009., 14:14   #1
DiGi
Premium

DiGi's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Question Kako pojačati W-LAN signal? Speedtouch + WRouter?

Pozdrav svima,

od kako mi je stigao novi smartphone, vrlo bitno mi je da u prostoriji u kojoj se nalazim imam i free pristup na svoj wireless. Shema crteža / problematike je u attachu, pa da pojasnim:

- Naime, thomson speedtouch (ovaj od t-coma) se nalazi u kući jer je u kući i maxTV i još dva računala koja su povezana na Internet / u mrežu. Skroz od kuće pa do stana je provučen kabl i računalo sa kojeg ovo pišem u stanu i koje je nacrtano u attachu (znam da nije baš proporcionalno nacrtano ) je povezano žičano na speedtouch. Razlog zašto je speedtouch u kući je zato što je tamo izvod i telefonske linije, a i maxTV i dva računala - dok u stanu nema toliko uređaja kojima je potrebna blizina speedtoucha.

Eh sada je nastao problem - u stanu je Wireless signal slab i iako se nekad uspije povezati na njega - gubi se konstantno. Zanima me je li moguće kod speedtoucha (da se ne miče njegova lokacija) nekako pojačati signal? Zračna udaljenost od speedtoucha do stana / mobilnog uređaja je negdje cca 12-15m.

Imam dodatno i ovaj Wireless router kojeg sam nekada koristio za LAN Party, a sada skuplja prašinu pa me zanima mogu li ga iskoristiti i nekako dobiti jači signal u stanu: http://www.canyon-tech.com/archive/c...uters/CN-WF514 ?

Ne znam jesam li bio jasan, ali bih cijenio pomoć / sugestije. Dakle - od speedtoucha na kojem je aktiviran i zaštićen Wireless, pa sve do stana u istom dvorištu bih trebao pojačati Wireless signal. Vjerujem da na speedtouchu nisu moguće modifikacije, pa me zanima jel' postoji neka kombinacija sa ovim dodatnim Wireless routerom? Ako ne postoji - koje su druge opcije da "pojačam" signal?

tnx unaprijed svima
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wifiproblem.jpg‎
Views:	330
Size:	42.0 kB
ID:	10186  
Staro 06.12.2009., 15:04   #2
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa možeš na ST pričvrstit drugu antenu, jaču, ima tu na forumu kak se to radi.

Ako se neželiš zezat s time uzmi si samo neki AP i spoji ga na kabal koji i provuko do stana, i problem riješen. Pošto taj tvoj ruter ima wan port nema razloga da neradi. Samo spoji na wan kabal, i u ruteru narihtaj da radi kao AP i stvar riješena.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.12.2009., 15:23   #3
DiGi
Premium

DiGi's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Dakle ovaj kabl na kojeg mi je sada spojen komp u kući (LAN1>Comp) spojim u ovaj WRouter na WAN ulaz i u tom routeru podesim da radi kao AP i onda iz njega sa LAN izlaza spojim u komp na mrežnu? I tada bi komp trebao biti spojen na net, a taj WRouter bi imao potpno novi Wireless signal u stanu?

Ako sam dobro shvatio...
Staro 06.12.2009., 21:43   #4
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Da.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas