|
![]() |
#1 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
koje napajanje?
thermalrock 450w,tagan 420w,380w,sharkoon 480w,levicom 500w,420w,fortron 350w,chiftec 420w,enhance 400w ili bequiet 350W?koje je najjace od ovih,glasnoca i nije tolko bitna,ajde ak je vise od 30dB onda je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Chieftek 360 je sasvim dovoljan. Ostalo prema boji i prema financijama. Osobno bi Chiftek 420 jer je nečujan a jak. Nemoj nešto skuplje jer nema potrebe osim ako ne planiraš nešto drugo kemijati. Ovaj Levikom svijetli pa mu ne vjerujem sve da je najjaci na svijetu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
a enermaxa si slucajno zaboravija ili ima neki razlog zasto ga nisi navea?
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
A, čuj, subjektivno mišljenje. Danas sam ga imao na stolu ali uz dodatne ventilatore pa nije baš pokazatelj ali mi je prije radio bešumno. Ove druge nisam probao pa ne znam. Enermax je malo skup a previše se čuje pa mi nije najmiliji. Ma sve to 360 W povuče.
![]() |
#7 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa ajde reci kolko mislis dat za napajanje pa cemo ti reci.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
rak je predložio chieftec 420 i ja ću se složiti s njime... pouzdan i dobar izbor imho... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Mozda da nadjes nekog polovnog Enermaxa 460W ili kao sto i ostali kazu Chieftec 420W je jako dobar izbor.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Chieftec 420W ima na 12V 18A i na 5V 40A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
A kad daje 40A na 5V, kolko istovremeno moze dat na 3,3V? Citiraj:
__________________ |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Od nabrojanih svakako LEVICOM uzmi ako ti buka nije bitna jer nije da je bas necujan. Moj od 420W se doslovno ne grije ni pinku. Stavim ruku na njega jedva osjetim da je topal. Kad se vec razbacujete amperazama (za 420W model): +5V - 38A +12V - 22A +3.3V - 30A 24 mjeseca garancije, jebeno dugi kablovi, super izgleda (ima krug za rupe od venta, a ne one elipse kao ostali), i dobijes 4 thumb screwa i menjual. A taj od 500W jos i svijetli. Drrrama. Moja preporuka. Jedino sto je boja malo osjetljiva pa moras biti uber oprezan jerbo se grebe lako.
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ja sam bas prije tjedan dana kupio tagana 380W i sve je super, oprema, kablovi, tišina, ali se zato grije ko svinja... kad kazem ko svinja, mislim stvarno puno, u odnosu na antecovo koje sam imao prije... ![]() recimo samo da mi je temp proca u zatvorenoj kanti u idle-u oko 42-44 stupnja, sto je vise za oko 6-8 stupnjeva nego kad sam imao anteca...a kad je kanta otvorena, nema problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
motocross
|
ma meni je kanta otvorena i nebi bas napajanje koje svijetli,moram razmislit opet,najbolje bi bilo kad bi sve probo pa onda,al po sarenim preporukama tesko se odlucit!vidim da chifteca najvse hvale,a niej tak ni skup,s obzirom da bi 700kn dao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Chieftec Delta 350W, model GPS-350BB-101L. 12cm fan, poprilicno tih. 300kn u linksu, od petka kod mene u racunalu. Vrlo dobar izbor.
![]() |
#20 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
to se tiče Renduline opaske reći ću samo jedno SKY junior! Ista picajzla ![]() Levicom nebi uzeo gledao sam testove vani i popriličan je to drek. Chief 360W Enhance je OK, kao i Enhance 400W. Chief 420W je vjerojatno best bang for the buck.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Enhance 400 imam tu u kućištu. Prilikom pokretanja sistema jedno dvije minute cvili (doslovno), to čak nije buka koju samo ja mogu čuti, stara mi ulazi u sobu i pita me što to cvili. Sva sreća da nakon nekog vremena prestane. BTW, 12 V rail daje 11.5V i oscilira unutar 0.2V...u biti to je isto napajanje kao ono 350W (400 peak) od Delte, samo sa drugačije ofarbanim kućištem... Ne znam da li bih ga preporučio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
sky, si probao novog fortrona 350 atx2 v2.0? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Ispravljam se, sad mi cvili stalno...čak čujem i kad pomičem miša... za nevjerovat. A taman kad sam mu bio spreman progledati kroz prste to početno cviljenje. Levicom sam imao prilike poslušati, tako da ne znam kakve su voltaže, ali mi se njegove akustičke osobine nisu svidjele. Fortrona sam vidio u akciji, nečujan je kao i prethodnik, ali izgleda da ima slabije 3.3 i 5V railove, nema 24-na-20 pinski adapter (novi košta 48 kuna, baš sam jučer prisustovao sceni kako tip vraća Fortrona jer ga ne može uštekati na matičnu, a ne želi pljuvati još 48 kuna za adapter)...ne znam, nekako mi se više sviđa stara verzija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
24 pinski konektor se u vecini slucajeva da ustekat direktno, tak da zadnja 4 pina s desne strane vise u zraku.. Jedino je bed ak nema tolko mjesta sa desne strane konektora.. tak sam ga ja piknul A to kaj su slabije struje na 5V i 3,3 V razlog je ATX 2.0 specifikacija zato je i duplo vise struje na +12V
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Kome se grije napajanje nek stavi vodeno, prek cijele stranice izvana gdje je elektronika i problem riješen.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
motocross
|
gle sta sam naso http://www.ichbinleise.de/product_in...roducts_id=931 zanimljivost obratite na +12v ![]() sad jel to istina pitaj boga |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |