|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Spajanje siemens i zyxel rutera
Ako je ova tema već bila obrađena ja se ispričavam ali ne mogu to naći. Imam problem sa svojom mrežom u kući a on je u tome da se ne mogu spojiti sa laptopom u jednom dijelu kuče na wireless jer jednostavno nema dovoljno jak signal. Moj plan je slijedeći. Siemens Sx 763 koji je spojene direktno na spliter na njega bi žično spojio zyxel i njega bi stavio u ruter mode. Sada me zanima koje postavke moram postaviti u simensu a koje u zyxelu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
siemensu das adresu npr 192.168.1.1, a zyxelu 1.2. napravis iste postavke za wlan na oba i to je to. jedino jos mozes slozit dhcp na siemensu npr od 1.10-50, a na zyxelu 1.51-100. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako ćeš Lan kabelom spojit uređaje onda je lako, ZyXEL će glumit switch + AP. U SX763 nemaš šta mjenjat a u ZyXEL - u postavi: - postavi mu IP=192.168.1.2 da bude u nizu sa SX763 (pretpostavka da je na 192.168.1.1) - ugasi DHCP server - unesi manualno DNS servere i to Primary=IP adresa SX763 (192.168.1.1), Secondary=DNS od tvog ISP - a - wireless postavke kako želiš, mogu / ne moraju biti iste kao kod SX763 - ako slućajno bude nekih problema (a nebi trebalo) podesi i aktiviraj WAN Backup funkciju (vidi full manual) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Da spajati ću rutere kablom. Javim rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Spojio sam uspješno. Samo što sam uspio postići da mi zamjene Zyxela za još jednog Siemensa sx 763. Sve sam napravio po uputama nikky-a samo nisam uspio nariktati da unesem manualno DNS servere i to Primary=IP adresa SX763 (192.168.1.1), Secondary=DNS od tvog ISP - a. Iako i bez toga radi normalno. Zanima me sada da li to će u budučnosti me zezati ili da ipak upišem te postavke. Znaći u simensu br. 2 uključim pod Internet Connection Use custom DNS servers: i unesem Preferred DNS server: 192.168.1.1 Alternate DNS server: 195.29.150.3 (od t-coma) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovako, u 2. SX763 možeš isključit startanje adsl konekcije, postavi Internet Connection > Connection mode = Connect manually jer taj uređaj nije spojen na adsl, unos custom DNS servera svakako pomaže, mada kažeš sada sve radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|