Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.10.2009., 14:34   #1
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Mjenjanje paste na laptopu ; DIY konektor punjača za laptop

1) Mjenjanje paste na laptopu
- Rastavio sam laptop zbog tehničkih problema [pogledati pod 2)] i sad sam vas htio pitati bi li bilo pametno mijenjati pastu na cooleru ili samo da vratim ovu natrag...inače na procesoru i cooleru je baš pasta a na ovom "hladnjaku" od grafičke [i matične pretpostavljam] je kao neka dvostrana spužva...neznam kako bi objasnio.Trenutno mi sve stoji u antistatičkoj vrećici o0krenuto prema dolje da nebi slučajno prašina pala ili neznam što...naravno nije dirano prstima ni ništa nego sam rastavljeno

2) DIY konektor punjača za laptop
- Prijatelju mi nije niti dva puna dana držao konektor koji je naručio s ebay-a [SLIKA], e sad sam vas htio pitati ima li uopće smisla da ja naručujem onda isti taj konektor i prelemim ga umjesto ovog ILI da jednostavno pokušam izvući dvije debele bakrene žice iz laptopa, jednu omotam oko "nastavka" [na slici ovaj manji bez igle] a drugu "uguram" u nastavak za adapter. Ako bi izvukao te dvije žice naravno onda bi nastavak jednostavno zalijepio sa duck power tapeom ili izolirkom za stražnju stranu laptopa i na nastavak prištekavao punjač.

Nastavci : veći je naravno adapter a ovaj manji ide u laptop...tj manji je nastavak a veći je od adaptera kabel

Pin s donje strane

Pin s gornje strane

informacije tj objašnjenja s punjača

btw kao što možete primjetiti mom konektoru adaptera fali mala iglica koja ide sredinom konektora do ovog "razvaljenog" lema na matičnoj.Eh da i neznam kako mi je ovo oko lemova ispalo "ruzinavo" na slikama.u stvarnosti se to nevidi, ali izgleda da dobar macro čuda radi
btw #2 pretpostavljam da znate zašto i kako je otišao pin ali ako neznate evo ga : problem kod većine modela lašptopa s ovakvim konektorom napajanja je bio u tome štoje adapter jednostavno prejako stiskao unutrašnji pin, a bilo je previše mjesta s vanjske strane adaptera i onda taj pin jednostavno pukne i naravno adapter ga "pojede" tj izvuče sa sobom vani.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno