|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Asus P5Q Deluxe. 4 memorijska utora za DDR3 memoriju (dva žuta / dva crna). Dva žuta memorijska utora daju dual chanel. Od danas ne radi jedan od tih žutih utora. Oba dvije memorije (2x2 GB su ispravne). Mijenjao utore i isprobavao, provjereno rade oba dva ! Ali onaj jedan žuti jednostavno ne reagira bez obzira koju memoriju stavio. Takoder sam taj utor i ispuhao, ali ništa - ne reagira ![]() Napravljen i Clear Cmos na maticnoj ... ali štanga ... Memorija lijepo sijedne u utor, lijepo se sve zakaci ... nije ni do toga. Jel moguče da je taj memorijski utor krepao ? Nikada takvo nešto doživio ? Ima li itko kakvih ideja šta bi moglo biti i savjet kako to pokušati srediti. Sada sve radi u single chanelu. Koliko gubim na perfomansama ? Zadnje izmijenjeno od: ChP3. 14.10.2009. u 21:46. Razlog: greška |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Nije ne moguce da ode jedan DIMM utor... A za dual-channel,pa stavi ih u crne utore ![]() Za gubljenje performansi...kad je DC,onda je sirina sabirnice 128-bit,a kad je single-channel u pitanju onda je 64-bit(sto znaci duplo manja propusnost)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Riješio problem društvo. Stavio drugi bios ali opet nije radio memorijski utor. Ali sam se sjetio da sam kablove stavio iza maticne ploce. Jedan dio kablova ide sa stražnje strane matične i baš iza tih memorijskih utora. Kada sam to slagao znam da sam dosta i zategao one šarafe koji fiksiraju matičnu ploču. Sada sam ih malo otpustio i vidi čuda radi ! ![]() Inače i prije bi me je to gnjavilo, (tu i tamo) mislio sam da je do memorije pa sam mjenjao memorijske slotove. Sada radi sve ok ... Vidit cu par dana hoce li sve biti u redu i da li je do toga pa javim. Inace svaki komentar je naravno dobro došao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|