|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() Ovako,kupio sam gore navedeni HDD i kad ga spojim na laptop nista se ne dogada,on je upaljen ali nece da mi ga prepozna,u device manager samo stoji USB device i ? pokraj njega,probo sam i restartiranje laptopa,i iskpcavanje i ukopcavanje HHD i prije paljenja i poslije paljenja,sve sam zivo i nezivo na netu pretrazio i nista nisam nasao,HITNO POMOC!!!!!! ![]() Zadnje izmijenjeno od: noxus. 15.11.2009. u 16:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Imao sam takav slučaj, pa je možda i kod tebe tako. USB port na laptopu ili nema dovoljno struje ili bi trebao s laptopa treba koristiti drugi kabel. pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Vrlo vjerovatno je napajanje diska, ukoliko nema disk zasebno napajanje sa adapterom (nisi to naveo, to je dosta bitno). Nađi drugi kabel, što kraći i što deblji. Ili pronađi tzv. "Y" kabel, s jedne strane 1 miniUSB a sa druge 2 normalna USB-a. Onda ti taj kabel vuče struju sa 2 USB-a na računalu i disk ima dovoljno snage da se pokrene. Ja imam WD passport 160 GB i isto sam imao problema sa napajanjem. Na mojoj ploči je max. snaga USB porta 500 mAh što je negdje i potrebno za pokretanje diska. Ak ti je malo slabije napajanje na USB-u teško će ga zavrtit. Riješio sam problem sa HUB-om na kojem su 4 USB-a i taj hub ima svoje napajanje, ima zaseban adapret i ne ovisi o struji sa matične. Platio sam ga 175 kn, marke je Logitech. I moji problemi su riješeni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Takodjer mislim da je problem u napajanju diska. Ali onda se sjetim da vecina 3,5" ima svoje zasebno napajanje...Pa onda noxus navedi jel ima tvoj disk zasebno napajanje ili se napaja preko USB-a....pa da znamo do cega je ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
|
da HDD ima svoj vlastiti adapter za napajanje,tako da nije problem u napajanju,jedostavno nece da ga prepozna,imam Windows XP pro sp3,imo sam sp2 do sinoc a onda sam probo instalirat sp3 ali nikakve koristi Zadnje izmijenjeno od: noxus. 15.11.2009. u 16:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
I ja imam sličan problem. Imam externi hard disk Prestigio, 1tb, i do jučer mi je radio normalno. Od jučer ne radi. Kad ga priključim na laptop ne desi se ništa, ne izbaci nikakvu poruku, i uopće ga nema nigdje. Lampica na disku svjetli i osjetim da disk radi, ali ne mogu mu pristupiti nikako. Ako ne mogu ništa, da li mogu nekako doći do podataka sa diska. Hvala Zaboravih reći da sam probao u još 5 računala i ne radi niti u jednom. Nema zasebno napajanje nego se napaja preko USB-a.Probao sam na svim mogućim USB-ovima koje imam i na računalu i na laptopu i nigdje ništa-. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ni meni neizbacuje nikakvu poruku,jedino kad sam mijenjao usb-ove pisalo mi je da disk nije pravilno instaliran i da mozda nece raditi kako treba a meni neradi nikako,lampica svijetli i kad se spoji ja cujem na laptopu da se spojio ali nema ga nigdje i necujem ga kako radi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Idi u Computer Management/Disk Managment pa pogledaj da li se hard vidi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
nevidi se nigdje,a kad pogledam u Device Manageru, samo pri dnu stoji USB device sa upitnikom sa strane,u diskovima ga nema,nigdje ga nema,kad spojim USB kabel na laptop cujem zvuk ,vise kao 3 klika,znaci prikopcao se ali necujem niti osjetim da disk radi niti se pomice i nigdje ga nemhu naci,probavo sam mijenjati usb i svaki put mi pise disk nije pravilno instaliran i mozda nece ispravno radit i onda mi se otvori wizard za instalaciju i trazi cd ili nest tako Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.11.2009. u 02:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
moze lock,rijeseno!!vratio sam ga i ispotsvilo se da je neispravan i uzeo sam drugi i taj radi kao švicarska urica |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|