|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
umrezenje u krugu od 50 metara
pozdrav svima, novi sam ![]() citao sam malo top teme u vezi umrezavanja i skuzio dosta toga al opet treba mi mala pomoc: imam 3 susjeda u krugu od max 50 metara cak i manje i zelimo se umrezit s tim da bi preko mene ja njima davao internet(adsl). između nas nema nikavih zapreka tj. stabala, druge kuce itd. 1. za pocetak zanima me sto nama treba od opreme, odnosno best buy potrebene opreme? 2. koliko je to novca okoprilike? samo napomena da se ne mozemo spojit kablom, sve treba ici preko wirelessa. hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ocito su vam potrebne w-lan kartice. One nisu skupe, negdi oko 200-tinjak kn (nesto ko ovo) ali necu ti preporuciti koje da uzmes jer se ne bavim bas w-lanom i nemam puno iskustva.. Napomena, samo da znas mozete se umreziti i preko kabela, jest malo zajebancije oko toga ali je veza brza i sve skupa je jeftinije.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
hm, ja sam mislio da uzemme kakav wlan ruter/ap al znaci moze i samo dvije kartice. jel netko to vec probao? kakav je signal na nekih 40-50 metara udaljenosti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
dijete u vremenu
Datum registracije: Aug 2007
|
pretpostavljam da vas dijeli cesta ili nešto tako pa je nemoguće žica.situacija je sljedeća.možeš to izvesti da način da ko tebe stoji ruter a oni imaju svako svoju karticu ili nešto ovakvo http://www.dario.hr/~dariohr/published/publicdata/DARIOHRSHOP/attachments/SC/products_pictures/0430438_big_enl.jpg s tim da bi kod njega morao koristiti postolje koje dobiješ uz njega i stavit ga negdje na prozor ili nešto takvo da imate optičku vidljivost.ako živiš recimo na selu pa primjerice imaš raspored da ti i jedan susjed živite s jedne strane a druga dvojica sa druge,onda možete izvesti da kod jednog sa preko strane stavite ap koji bi služio njemu da primi signal te da također distribuira signal onome koji je s tvoje strane ali nemate optičku vidljivost tj smetaju kuće između vas ili štogod drugo.eto
besposlen pop i jariće krsti Zadnje izmijenjeno od: bez_panike. 27.08.2009. u 22:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
e hvala puno, e sad me zanima koje tocno ruter da uzmem i wireless kartice, zelim da mi je kvalitetan signal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ha, računaj cca 1500,00 za dobar setup, no naravno da se može i jeftinije proći. ADSL router je OK i onaj koji dobiješ od ISPa, bitno da ima Wireless. Router staviš negdje pored nekog prozora, a do tam provućeš telefonski kabel. Zatim na router uštekaš vanjsku antenu, recimo ovo i kupiš potrebne konektore, te što kraći kabel do routera radi što manjih gubitaka. http://www.airlive.com/product/produ...D1217401428295 http://www.airlive.com/product/produ...D1217401773316 Dalje nek preuzme ekipica ![]()
![]() |
#9 |
dijete u vremenu
Datum registracije: Aug 2007
|
što se tiče kablova,koliko god možeš furaj sa utp-om.znači dobaci ruter do prozora ili gdje ćeš ga već staviti i onda minimalno kabela od rutera do antene
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|