Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.08.2009., 16:39   #1
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Stari CRT monitor se ne pali (LG Studioworks 77M)

Hej bok,

dakle imam taj stari LG Studioworks 77M (iz 2001. godine), to je 17'' CRT.

Negdje prošlo ljeto je "odpisan" i odnesen u jednu prostoriju gdje je stajao do zime, u toj prostoriji je hladnije jer se ne grije, a možda i neznatno vlažnije.

Uglavnom, u zimi mi je trebao za testiranje pa sam ga ponovno upogonio...radio je nekih 5 min i onda je slika počela "divljati" (ne sjećam se točno šta se sve bilo), te se onda ugasio i više se nije dao upaliti... ja ga spremio nazad.

Sada se stvorila potreba da se monitor možda pokloni nekome, pa sam ga išao opet probati i situacija je ovakva:

Monitor se ne pali, tj. nema slike.

1. kada je ištekan iz kompa se treba upaliti i pokazivati NO SIGNAL stalno
2. kada je uštekan u komp koji ne radi treba se upaliti i otići u stand by (narančasta ledica)

Ono šta se zbiva je da kad se na gumb upali (komp nije uštekan), upali se i zelena ledica te se čuje kako napajanje počne raditi, ali slike nema. Monitor se počne "puniti", ne znam kako se to službeno kaže, ali onaj zvuk kao ššššššš poslje kojeg se inače pojavi slika, tu se ništa ne pokaže nego kao napravi neki klik, ledica se na sekundu izgasi, ponovno upali i cijeli postupak kreće ispočetka Monitor se može na gumb izgasiti i ponovno uključiti, ništa ne mjenja. Dok je monitor uštekan u komp monitor se neda gasiti na gumb. Slike nema ni u kojem trenutku, tj. ekran se ne pali...

Osjeti se kao da nešto smrdi iza na monitoru...

Možete li procjeniti o čem se radi i jel se isplati popravljati uopće? Bi pomoglo da monitor otvorim i slikam nešto posebno?

Thx
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2009., 14:29   #2
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Nitko ne zna? Pa nisu valjda ti CRT-i enigma nakon tolko godina hehe
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.08.2009., 12:29   #3
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
jel se isplati popravljati uopće
Čini se da ne.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2009., 13:08   #4
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Jesi siguran da ti taj komp uopce valja? Da nije monitor ispravan, a komp za otpis ?
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2009., 14:26   #5
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Komp valja, to je laptop... prije toga je bila desktop kanta koja je otpisana
laptop ga prepozna i da mu rezoluciju i sliku, ali monitor ne pokaže (evo laptop je ovaj moj iz mog kompa).

Ali komp uopće nije bitan u ovom slučaju jer monitor luduje i bez njega... kad bi ga sad upalio bez da je uštekan u išta, upalila bi se zelena lampica i on bi se počeo paliti na ranije opisani način...nikad ne bi upalio ekran da napiše NO SIGNAL, niti prešo u stand by, nego samo vrti taj postupak uuuuUUUU, CK, uuuuuUUU CK

Pa ne znam da li da raskopavam uopće i gledam odakle smrdi , da li je koji kondić otišo ili šta, ili je po vašem kvar puno veći i financijski gledano nepopravljiv... pa da se ne mučim s raskapanjem
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno