|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Stari CRT monitor se ne pali (LG Studioworks 77M)
Hej bok, dakle imam taj stari LG Studioworks 77M (iz 2001. godine), to je 17'' CRT. Negdje prošlo ljeto je "odpisan" i odnesen u jednu prostoriju gdje je stajao do zime, u toj prostoriji je hladnije jer se ne grije, a možda i neznatno vlažnije. Uglavnom, u zimi mi je trebao za testiranje pa sam ga ponovno upogonio...radio je nekih 5 min i onda je slika počela "divljati" (ne sjećam se točno šta se sve bilo), te se onda ugasio i više se nije dao upaliti... ja ga spremio nazad. Sada se stvorila potreba da se monitor možda pokloni nekome, pa sam ga išao opet probati i situacija je ovakva: Monitor se ne pali, tj. nema slike. 1. kada je ištekan iz kompa se treba upaliti i pokazivati NO SIGNAL stalno 2. kada je uštekan u komp koji ne radi treba se upaliti i otići u stand by (narančasta ledica) Ono šta se zbiva je da kad se na gumb upali (komp nije uštekan), upali se i zelena ledica te se čuje kako napajanje počne raditi, ali slike nema. Monitor se počne "puniti", ne znam kako se to službeno kaže, ali onaj zvuk kao ššššššš ![]() ![]() Osjeti se kao da nešto smrdi iza na monitoru... ![]() Možete li procjeniti o čem se radi i jel se isplati popravljati uopće? Bi pomoglo da monitor otvorim i slikam nešto posebno? Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Nitko ne zna? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Komp valja, to je laptop... prije toga je bila desktop kanta koja je otpisana ![]() laptop ga prepozna i da mu rezoluciju i sliku, ali monitor ne pokaže (evo laptop je ovaj moj iz mog kompa). Ali komp uopće nije bitan u ovom slučaju jer monitor luduje i bez njega... kad bi ga sad upalio bez da je uštekan u išta, upalila bi se zelena lampica i on bi se počeo paliti na ranije opisani način...nikad ne bi upalio ekran da napiše NO SIGNAL, niti prešo u stand by, nego samo vrti taj postupak uuuuUUUU, CK, uuuuuUUU CK ![]() Pa ne znam da li da raskopavam uopće i gledam odakle smrdi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|