Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2004., 23:59   #1
Leviathan
Registered User

Datum registracije: Dec 2004
Nforce 4?

>MSI K8N Neo4 Platinum
E sad ti budi pametan:confused: :confused:.Dali cekati,kada bi te ploce uopce mogle stici kod nas,koliko se dobiva Nforce 4 cipom u odnosu na Nforce 3,uglavnom koji bi bio vas savjet:dali ubosti Neo2 odmah ili cekati(a poprilicno mi se zuri)
-->
Dvoumio sam se izmedu one dvije ploce (MSI ili ASUS):socket 754,ali sam poslije malo istrazivanja skuzio da taj socket nece biti dugo,nego da ce se preci na socket 939 koji ce se odrzati duze vrijeme...Na forumu sam vidio da svi hvalite MSI-jevu plocu K8N Neo2 Platinum,pa reko ajde kvragu idem to uzet.Pare imam,sve je spremno za shopping,kad ono gledam na netu da dolaze 939 poce sa Nforce 4 chipsetom i podrskom za pci-x,SATA2...
http://www.tbreak.com/reviews/fullimage.php?image=8996--->>MSI K8N Neo4 Platinum
E sad ti budi pametan:confused: :confused:.Dali cekati,kada bi te ploce uopce mogle stici kod nas,koliko se dobiva Nforce 4 cipom u odnosu na Nforce 3,uglavnom koji bi bio vas savjet:dali ubosti Neo2 odmah ili cekati(a poprilicno mi se zuri)
Leviathan je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2004., 00:16   #2
Darth Revan
Premium
Moj komp

Darth Revan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
koliko se dobiva Nforce 4 cipom u odnosu na Nforce 3
pa i ne baš, PCI-X koji nije bogzna što, tj nije ništa nego Intelovo sranje, a i SLI isto nisam baš očaran osim ako želim ući u Hall of Fame u 3D marku!
Darth Revan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2004., 00:30   #3
Leviathan
Registered User

SLI me i ne zanima bas...neda mi se bas kupovati 2 graficke kartice za to...a jos i moraju biti apsolutno identicne tj. nema ono,imam novu graficku pa cu jos ubosti i staru.
Leviathan je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2004., 01:31   #4
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Još je veća fora što će se pojavit hrpa različitih/neslužbenih SLI rješenja. Samo Asus, MSI i Gigabayte imaju "standardni" nvidijin SLI.
DFI ide sa vlastitim rješenjem na nforce4 čipsetu, pa onda VIA ploče sa svojim standardom i naposlijetku ATI. Pa se pojavljuju ploče gdje se i 4x PCI-E utori mogu koristiti za SLI. Napravila je Nvidija velika sranja, umjesto da su se dogovorili s ostalima oko standarda odmah u početku.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2004., 01:43   #5
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ako ti sta pomaze ja isto cekam i vec sam lud.
Sto vrijeme ide dalje imam sve manje para .
Moj razlog je sto na mom roadmapu doticna maticna kad ju kupim mora trajati 4 godine a nakon 2 bi na nju trebali doci novi proc i graficka. Dakle ako sad kupim A64 i AGP graficku za 2 godine cu opet kupovat sve 3 komponente zajedno. Ovako ubodem procesor 1600 i graficku za 2000kn na nForce4 1600kn i isto napravim za 2 godine (umanjeno za 1600kn maticne i nesto sto dobijem od prodaje). Samo se nadam da necu morati odstupiti od svog roadmapa kao sto je npr. Intel odstupio od svoga.
Staro 15.12.2004., 15:20   #6
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

nesto svi jos uvijek koriste maticne s AGP-om, cak i 6800 GT agp ide gore, prica se da pci-x nije jos na nivou
santos je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2004., 17:42   #7
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Originally posted by santos
nesto svi jos uvijek koriste maticne s AGP-om, cak i 6800 GT agp ide gore, prica se da pci-x nije jos na nivou
Kljucna je rijec jos,u oba slucaja .
Sljedeca serija grafickih ce biti eksplicite PCI-X , AGP polako (ali sigurno) postaje povijest .
Dakle ceka se PCI-X jer zasad jedino Intel sa 775 pruza PCI-X a svi zele AMD 64 zato svi jos uvijek koriste maticne s AGP-om. Za tri mjeseca kad se iskristalizira stanje s PCI-X (nVidia,ati,via izbace svoje MBO-e s PCI-X za AMD64)maticne s AGP-om vise nitko nece kupovati.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno