|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
SE555 ili kombinacija Linksys WRT54GL i modem?
Trenutno koristim SE555, 2 kompa zicom spojena na njega i sve radi OK. Jucer sam spasio jedan Linksys od smeca, koliko vidim uredno radi. Linksys-a sam mislio spojiti preko D-Linka 380-T (posudio sam jednoga, znaci ne bi bio dodatan trosak). Ne koristim voip, MaxTV nema sanse da bih uzeo, a za WiFi nemam potrebe. Torrente / rapid uglavnom skidam preko noci, a kada mi treba slobodna veza (on-line gaming) onda zenu zamolim da na drugom kompu ne pokrece velike downloade ili da ne ucitava 20 tabova odjednom u FFoxu... Sve se da uskladiti cak i bez ukljucenog QOS-a na Siemensu. Uglavnom, jel da stavim Linksysa i modem ili da ga spremim kao rezervu kada jednog dana krepa SE555? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Obzirom da koristim SE555 moj odgovor je možda pristran, dok ti SE555 sve uredno odrađuje spremi Linkača i D-Linka 380T u rezervu. Samo za info, D-Link 380T se nije baš proslavio dok u opisanoj konfiguraciji (Bridge mode tj. samo modem) radi još nekako ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Znam da se 380-T nije proslavio, zato sam ga posudio i nabavio SE-555 :-) Ali kao modem bi trebao biti OK, ja se nadam. SE555 ima jednu manu, ali kako vise mahnito ne torrentiram vise ju ne primjecujem. Naime, znao sam izbivati od kuce po tjedan dana pa bi se SE555 nakon jedno 4 dana torrentiranja znao zaglaviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Imam Linksys WRT54gL i Kasdu. Torrentira već misec dana 24/7 i imaš osjećaj kao da je Router vaza na stolu, a ne sklop hardvera i software-a Mislim da na Siemensu namaš jaču zaštitu Wlana od WEP-a, a na Linksys imaš |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Uglavnom, ovdje ni nema kakvog problema? ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ona starija verzija fw podržava WPA, dok zadnja podržava i WPA2. To uvjek možeš napraviti, nemoraš niti prebacivat u Bridge mode nego u web konfigu postavi da se sam ne konektira tj. na manual i uključi PPPoE Pass Trough funkciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Možda netko zna odgovor? Kada mi je Linksys spojen na Kasdu, ne mogu pristupiti web konfiguratoru Kasde, a mogu Linksys routera? Kasda ima drugi IP od Linksys-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Nigdje, mada bi po nekom redu i pravilu trebalo stavit Kasda 192.168.1.1 i Linksys 192.168.1.2 to nije problem u tvom slućaju. Prvo je opće poznato da se web konfig od Kasde "teško" otvara osim ako se toćno definira njen IP kao Gateway. Druga je stvar šta neki routeri ne propuštaju ili slabo propuštaju web konfig i slično uređaja spojenih na wan port. Ako vrtiš DD-WRT, oni imaju neki detalj - postavku da ti željeno prolazi i radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Eto, probao danas kombinaciju D-Link 380t i Linksys. Performanse su iste kao i solo SE-555, torrentiraju jednako, QOS u oba slucaja radi bez problema i VOIP radi fino uz torrente, RS i surfanje u oba slucaja... Koliko vidim, Linksys mi je losija opcija jer se griju dva uredjaja (modem i on). Mala je soba na juznoj strani kuce i svaki se grijac osjeti, tako da preko dana koristim downclockani AMD64 na 800MHz, a tek po noci picim s Core2 na 4GHz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|