Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.07.2009., 10:21   #1
8odin8
Registered User
Moj komp

8odin8's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Cudni problem izmedu canyona i thomsona...

Mislim da ova tema jos nije objavljena, barem ne na ovaj nacin. Naime pisao sam t-com sluzbi z korisinike, ocitio bezuspjesno jer jos nisam dobio odgovor, pa eto moje pismo cu objaviti ovdje, mozda mi vi mozete bolje pomoci negoli oni. Hvala svima unaprijed na datim rijesenjima i odgovorima.

Poštovani,
Pišem vam u vezi problema koji doživljavam sa svojim routerom Thomson st780wl i sa svojom wireless karticom Canyon CNP-WF511. Naime problem je u tome što kada uspostavim vezu izmedu kartice i routera, veza traje otprilike nekih deset minuta ili kraće, te se prekine, jednostavno me izbaci sa mreže, a winxp mi izbaci popup da imam „limited or no connectivity error“. No, veza povezanosti sa routerom mi ostaje na nekih 99-98%, dakle wireless kartica prepoznaje mi router i održava vezu s njim. Ali jedini način da se opet spojim na internet je da resetiram router i tako opet 10 minuta mi traje itd. Problem nije u wireless kartici, jer sam je već dva puta mijenjao te sam tu mogučnost otklonio. Na kompjuteru sam namjestio da mi se automatski generira nova ip adresa, kad to nije uspjelo, postavio sam statičnu ip adresu i opet ništa. Otvorio sam portove na routeru, ugasio sam sve firewall-e, i na kompjuteru i na routeru, instalirao sam „winsock fix“, instalirao „Update for Windows XP Service Pack 2 (KB884020)“, nadogradio sam sve moguče drivere, formatirao tvrdi disk i instalirao windows na novo... Uglavnom sve mogučnosti koje mi padaju na pamet sam iscrpio. Primječujem da bi jedini preostali problem mogao lezati u routeru ali ne znam koji. Uglavnom, router mi radi odlično kada sam spojen na internet preko žice, maxtv takoder radi besprijekorno, samo ovo drugo računalo kojeg pokušavam preko wirelessa spojiti nikako ne mogu naštimati. I da, lampice za DSL, internet i Wlan svijetle zeleno. Molim vas za savjet.
8odin8 je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2009., 11:38   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Manualne postavke za TCP/IP od CNP-WF511 postavi ovako:
IP=192.168.1.10 (zadnji broj može biti i drugi samo ne 1 i onaj koji koristi drugi komp)
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1
DNS1=192.168.1.1
DNS2=195.29.149.196

Drugo bitno pitanje je koju vrstu prometa "vrtiš" na tom drugom računalu, pogotovo kada se desi prekid. Ako su u pitanju p2p programi nađi temu (bilo ih je više) kako ograničiti max br konekcija i bandwith u postavkama tih programa. Kod svih ovih kućnih routera se dešava da kada se pretjera sa prethodnim da prekinu komunikaciju ili se "zaglupe".
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.07.2009., 13:28   #3
8odin8
Registered User
Moj komp

8odin8's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Manualne postavke za TCP/IP od CNP-WF511 postavi ovako:
IP=192.168.1.10 (zadnji broj može biti i drugi samo ne 1 i onaj koji koristi drugi komp)
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1
DNS1=192.168.1.1
DNS2=195.29.149.196

Drugo bitno pitanje je koju vrstu prometa "vrtiš" na tom drugom računalu, pogotovo kada se desi prekid. Ako su u pitanju p2p programi nađi temu (bilo ih je više) kako ograničiti max br konekcija i bandwith u postavkama tih programa. Kod svih ovih kućnih routera se dešava da kada se pretjera sa prethodnim da prekinu komunikaciju ili se "zaglupe".
Ma ne vrtim nikakav drugi promet na drugom računalu, niti torrent niti ikakav drugi p2p program. Čak sam iskopčao ethernet kabel iz kompjutora sumnjajući na preotperečenje, ali opet ništa. Ove postavke koje si naveo ću probati kad dođem doma, sad sam trenutno na poslu, iako mislim da sam ih već isprobao. Hvala.
8odin8 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno