|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Pozdrav svima. Imam jedan veeeliki problem, dobio sam wlan router speedport w701v iz njemacke i trebam ga spojiti na laptop, sony vaio, na njemu je vista home premium. pokusavao sam sve sto sam znao, muci me konfiguracija routera, na IP adresi 192.168.2.1 je izbornik na njemackom i cini mi se da je za njihov neki standard ili sam ja krivo skuzio, neznam njemacki, pokusao sam nagadjat al mi nije uspjelo. Dali netko od vas zna nesto vise o tome? ako zna, molim vas da mi pomognete, hitno mi je. trazio sam neke tutoriale ali nisam bio bas uspjesan, ako vi znate neke linkove bar.... negdje sam cini mi se procitao da vista ima problema s wlanom... p.s. kad bio netko bio voljan malo detaljnije opisati postupak bio bih mu jako zahvalan ![]() edit: zaboravio sam napisati da mi treba za spajanje na internet, ne za bezicnu mrezu Zadnje izmijenjeno od: soulshak3r. 04.06.2008. u 20:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To je VOIP WiFi router posebno rađen za T-Com Njemačka. Radi na ISDN i ADSL linijama. Ovdje sam našao manual na njemačkom. Šta se tiće njemački - engleski, morat ćeš se snaći sa rječnicima (kako papirnatima, tako i on-line). Liniju iz razdjelnika priključi na T-DSL. Kao i kod drugih uređaja, prvu konfiguraciju moraš obavit tako da se žično (Lan) spojiš na uređaj (WAN/Lan1). Kako si već skužio, a isto piše u gornjem manualu, web konfig je na http://192.168.2.1 ili na http://speedport.ip Postavi manualne postavke mrežne: IP = 192.168.2.100 Subnet = 255.255.255.0 Gateway = 192.168.2.1 Pokreni konfig čarobnjak i odaberi Drugi provajderi (Anderer Provider). Dalje te nemogu vodit jer je u gornjem manualu opisano samo za T-Online Njemačka. Trebao bi ti ponudit stranicu sa parametrima dsl veze i router moda rada. Dobre sam volje pa evo na okupu parametri za naš T-Com: T-Com Adsl Router mode Postavka Alternativni naziv postavke Unos Protocol PPPoE Encapsulation PPPoE Type PPPoE Connection Type PPPoE Line mode G.992.1 (G.DMT) Modulation type G.DMT (ITU G.992.1) Encapsulation LLC Encapsulation LLC (RFC 1483 IPoATM Bridged LLC) Data Encapsulation LLC/SNAP Multiplexing LLC Encapsulation Mode LLC/SNAP-BRIDGING QoS Class UBR QoS UBR Service Category UBR without PCR Mode Routing VPI 0 VCI 33 Wan IP adress Obtain an IP adress automatically DNS Serveri: DNS1 = 195.29.150.3 DNS2 = 195.29.149.196 Još trebaš pronaći gdje i kako isključit VOIP (Telefonie) koji sada ne koristiš. Tek kad rješiš žičnu konekciju onda pređi na konfiguriranje bežične. Ako ne uspiješ onda traži pomoć od nekog iskusnog člana pcexperta iz ZG |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
![]() Isti problem sa istim routerom imam i ja, a još i znam njemački i engleski. Obećano mi je iz t-online.de da ću dobit mailom sve potrebne informacije za podešavanje speedport W 701 V (DSL),hrvatskom t-com adsl-u. Kad dobijem, ponudim. pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo sam išao istraživat u ćemu je kvaka u ovom slućaju. Slućajno ili namjerno kroz web konfig nije predviđeno (sudeći po manualu i info na netu) mijenjanje adsl parametara. Bez toga se nemože ostvarit internet konekcija jer postojeći parametri (VPI, VCI, . . .) neodgovaraju. Treba otvorit "config.bin" i editirat ga. Parametri pišu u 2. postu. Više info: http://www.dslteam.de/forum/showthread.php?t=114489 Koliko sam skužio njemački, sami file je kodiran sa "BASE64-encodiere", a kad se dekodira dobije se xml format. Točnu proceduru "vađenja" i vraćanja editiranog konfig fajla u router treba potražit na netu, vjerojatno ima na linkanom forumu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|