Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2004., 22:51   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Vracam se Matroxe tebi...

...tebi na Dual Head pravi.

Osim ako netko zna kako natjerati prokleti drvosjecki poluproizvod od R9100 da prikazuje sliku na oba monitora. Windows Display properties uredno prijavljuje dva monitora, no drugi ne mogu aktivirati ni za lijek. Rage Theatre chip je prisutan na kartici, DIV-VGA adapter provjereno radi, driveri isprobani vise komada i Hydravision instaliran. Sto da radim, dok se sutra ujutro ne vratim kristalno cistoj slici _na oba monitora_, ljepoti od drivera i PIXELTouchu? Jeli itko uspio sloziti dual head setup na Jadeonu? Ja nisam uopce vidio nikakve ni priblizne opcije za takvo sto...
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2004., 23:58   #2
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
slozim sam dual head na radeon-u 7000 (sramota ) sutra cu probati ATI radeon 8500, da vidim kakva je slika na njemu... naime na radeon 7000 na dva monitora (jedan 17" drugi 19") slika je na prvo monitoru ok ali na drugom monitoru u kutevima se moze primjetiti da ramdac na kartici samo sto ne explodira valjda ce biti bolja slika sa radeon-on 8500

dualhead sam slozio tako sto sam instalirao driver, spojio oba monitora, i samo dodao kvacicu u windowsima extend desktop to second monitor (ili tako nekako) jer inace ti je ista slika na 2 monitora (a to je nepotrebno) - osim ako nisi kameleon
MasterX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.12.2004., 00:01   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ako grafička ima dva RAMDAC-a, trebalo bi raditi fino i sa Hydravision-om, ja osobno koristim kad mi zatreba ultramonitor, puno mi je bolji od ATI-jevog rješenja.

http://www.realtimesoft.com/ultramon/download.asp

Skini i probaj.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2004., 10:06   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by MasterX
slozim sam dual head na radeon-u 7000 (sramota ) sutra cu probati ATI radeon 8500, da vidim kakva je slika na njemu... naime na radeon 7000 na dva monitora (jedan 17" drugi 19") slika je na prvo monitoru ok ali na drugom monitoru u kutevima se moze primjetiti da ramdac na kartici samo sto ne explodira valjda ce biti bolja slika sa radeon-on 8500
Jos nisam vidio ATI karticu koja ima iole kvalitetnu sliku. Ali na 17" su ionako sve iste...

Citiraj:
dualhead sam slozio tako sto sam instalirao driver, spojio oba monitora, i samo dodao kvacicu u windowsima extend desktop to second monitor (ili tako nekako) jer inace ti je ista slika na 2 monitora (a to je nepotrebno) - osim ako nisi kameleon
Znam ja the drill, ali jednostavno ne zeli... Nista, ATI van, Matrox natrag unutra...
Staro 08.12.2004., 10:10   #5
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Ako grafička ima dva RAMDAC-a, trebalo bi raditi fino i sa Hydravision-om, ja osobno koristim kad mi zatreba ultramonitor, puno mi je bolji od ATI-jevog rješenja.
Hmpf... A onda bitce da je to, kartica jednostavno nema sekundarni DAC...

Znam, znam, trosio sam ja UltraMon jos s Matroxom. Dobar proggy, no ni s njim nemogu natjerat Jadeona da radi...

Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 08.12.2004. u 11:59.
Staro 08.12.2004., 11:13   #6
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
A možda je do softa, čuo sam da su se neki korisnici žalili da im uključivanje drugog monitora nije radilo sa 4.8 i 4.9 driverima.

Za dan-dva izlaze novi WHQL 4.12, pričekaj njih, ja trenutno pored ovog imam samo još Commodore 1084-S pa ne mogu isprobati...mislim mogu ali nema smisla.

Inače, boljeg softa za to od ultramonitora-nema
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2004., 11:43   #7
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
ATI9100 nema dual RAMDAC. Zato ga ima 8500 (ne svaki).

Sve je to drek. Ak hoćeš dva monitora i ne zanimaju te igre, fino si uzmi Matrox. Kada je pojede zub vremena, odi u dučan i kupi Matrox i tako do kraja svijeta.

Inače 9000pro radi just fine na dva monitora 1280x1024@85. Mislim da taj drek ima dual RAMDAC.

Može se na dva monitora spojiti svaka kartica koja ima 2xVGA izlaza ili VGA+DVI.

Radeon7000 je jadna kartica i od nje se ne treba očekivati Bog-zna-kakva slika na dva monitora.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2004., 12:04   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
ATI9100 nema dual RAMDAC. Zato ga ima 8500 (ne svaki).
Aha... Eto, sad znam... Prekasno, doduse, no dobro...

Citiraj:
Sve je to drek. Ak hoćeš dva monitora i ne zanimaju te igre, fino si uzmi Matrox. Kada je pojede zub vremena, odi u dučan i kupi Matrox i tako do kraja svijeta.
Tell me 'bout it. Samo retardirani Matrox jos nije izdao PCI-E kartice, a Quadro NVS je S P O R! Pokusavam se negdje domoci PCI G650, no izgleda da je nitko u miloj nam dezeli nema. Sve me strah kolika bi bila cijena kada bi trebao narucivati preko nasih lihvara, a nisam naisao na posteni web shop koji dostavlja kod nas.

Ahh, nista, opet pod stol, scupat ATI van i kao sto rekoh, vratiti se G550. A tijo sam nakon toliko vremena malo 3Da... :\
Staro 08.12.2004., 12:10   #9
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by Bubba

Ahh, nista, opet pod stol, scupat ATI van i kao sto rekoh, vratiti se G550. A tijo sam nakon toliko vremena malo 3Da... :\
Sloši drugi komp za tu namjenu. Tako sam ja.

Prije nešto vremena sam imao GF2 GTS + TNT2 32 MB PCI. Tako sam imao i 3d i dva monitora. Dobra je fora. Napominjem da je to bilo prije nešto vremena.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2004., 16:21   #10
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Matrox je majka za 2 monitora, joj kad se sjetim svoga G400... eh bila su to vremena...

Nista, Matrox natrag...
cyclone je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2004., 18:52   #11
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
ATi baš i nije neka sreća kad je u pitanju više monitora...

http://graphics.tomshardware.com/gra...isplya-03.html
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno