Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.10.2009., 09:12   #1
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Tražim "uredskog" mišonju

Dakle ovako...trenutno imam s510 tipk i lx5 mišonju [te-kom paket]...i miša mi je uhvatio artritis u području scrolla...
i sad posto bi si uzeo drugog mišonju trebalo bi mi ovakvo nešto
  • 8h dnevno treba biti u ruci
  • što veći [tako da mi je dlan po mogućnosti većinom na mišu a ne na podlozi...recimo da mi je šaka otprilike od entera do F +-1 znak na normalnoj tipkovnici ]
  • što ergonomičniji [kao što rekoh 8h u ruci dnevno]
  • da ipak ima tipku dvije više od standardnog lijevog i desnog klika i naginjanaj kotačića lijevo/desno
  • nije mi važno za gayming ...doduse tu i tamo odigram nesto ali ako mi je do sad bio dobar i lx5 bit ce i njegov nasljednik
  • cijena do kojih 600-700 čuna
Ovo sam ja pronasao ovako na blef :E sad...malo sam se ovako fokusirao na logitech periferiju jer nismaq upoznat s drugim proizvodjacima...e pa sad nopr ja naginjem najvise ka revolutionu jer mi nekako izgleda ko da cijela ruka moze biti na njemu dok stoji na podlozi [nekako ima sa strane ova "krila" i tako to] ali naravno moje pitanje je kako sto kud kamo u vezi tih miseva

eh da i da li se moze u npr hgspotu ili vemilu ili tako nekim ducanima isprovati misevi...mislim cisto na to kako leze u ruci a ne da im sad idem mjeriti lag ili namjestati utege ili tako to...

i naravno kolike su cijene polovnih glodavaca koje bi ste mi preporucili otprilike ako netko zna...

unaprijed hvala na svim komentarima i odgovorima
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2009., 10:36   #2
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Ne znam za ove druge, ali imam MX Revolution i mis je prefantastican.
Ogroman je i zaista dobro lezi u ruci (a ja imam dugacke dlanove i prste). S misom je zaista pravi uzitak raditi + ima hrpu dodatnih tipki (2 sa strane + neki poluscrool sa lijeve strane).
Baterija je OK, ali nemas zamjenske sto znaci kada se puni zaboravi na rad s njime (ne mozes kao kod nekih staviti druge baterije dok se jedne pune).

Neki ljudi su prijavljivali da se kvari, ali ja sa svojim nisam imao nikakvih problema (mislim da ga imam nekih 2+ godine, uglavnom od kada je postao nabavljiv kod nas).

S misem mozes normalno igrati (ja sam dugo s njim igrao WoW) osim on-line FPS. Za to nije i ja sam morao nabaviti zicanog misa za online shootere.
Tumor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.10.2009., 10:47   #3
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja ga isto imam u kompletu MX 5500 , i mis je strava, baterija nije OK nego je odlicna, meni traje po par dana, a igram svaki dan s njim cod4 online (i nije nikakav problem, dapace), tako da ce za neka uredska klikanja trajat jako dugo pretpostavljam.
Vendetta je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2009., 11:35   #4
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
ma uzmi si mx 1100,ja imam 1000 i mis je vrhunski za tu lovu ..
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2009., 16:14   #5
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

eh u tome i je stvar...ovako nekako sam si i suzio na mx 1100 i revo...gledajuci slike i spec to bi ovako nekako ispalo
Revo
  • niži
  • plosnatiji tj širi
  • kvalitetnije napravljen
  • skuplji
  • "integrirana" baterija
1100
  • viši
  • uži
  • ko svaki drugi miš
  • jeftiniji
  • postoji verzija koja ide na AA baterije koliko sam skuzio
eh da i koliko je to istina/laz da se revo ima tendenciju kvariti relativno više nego ostali mišonje...pitam jer bi mozda narucio s ebay-a posto je daleko jeftinije od hrvatskih ducana
Staro 05.10.2009., 16:23   #6
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Moj radi ko sat ima 2 god., to kvarenje je po mom ili nesreca pa ti stvarno dodje neki defektan ili si ti defektan pa s tim misom rukujes ko neandertalac sto normalno dovodi do kvarenja.
Vendetta je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2009., 19:14   #7
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
ja imam mx 1000 vec skoro 3 god i da pokucam nikad nista...i koliko ja znam postoje samo sa punjivom baterijom

V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2009., 19:23   #8
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

hmmm...ma bio sam cuo da kad ga kupujes u kompletu s tipk da se dobije recharbeable verzija tj ko mx revolution...
Staro 08.10.2009., 02:13   #9
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Mx revolution je definitivno najbolji (logitechov) miš koji sam imao prilike koristiti, a koristio sam ih sve od Mousmana s kuglom do MX1100 (osim Aira ).

Jednom kad se navikneš na hyperscrolling kotačić nema povratka, ali baš ovaj na Mx revo je daleko najbolji i ne sviđa mi se kako su ovi noviji modeli s istom tehnologijom riješeni (imaju hardversku tipku za promjenu moda, a ne podržavaju promjenu ovisnu o brzini rotacije što Mx revo ima).

Kako je došao Performance mouse MX, MX revolutionu je pala cijena i to je miš bez mane praktički

Ergonomija je savršena, radi bez greške, hyperscroll kotačić je nešto najbolje u svijetu periferije od izuma optike itd

Mx1100 mi se nije svidio zbog par stvari:
- viši od revolutiona -> lošija ergonomija jer se dlan više napreže
- tipke forward-back su predaleko da ih možeš obuhvatiti palcem (forward)
- inferiornija izvedba kotačića, ne podržava promjenu moda u letu (o kojoj sam ovisan )
Staro 08.10.2009., 04:41   #10
berero
Registered User
Moj komp

berero's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Ja sam svog mx revolutiona kupio sa ebay-a i mogu reći da sam i više nego zadovoljan. Kupio sam ga rabljenog ili kako ameri kažu "refurbished" za nekih 250 kn sa poštarinom. Miš je ko nov zapravo nema nikakve razlike osim što nisam dobio kutiju i pravu garanciju (prodavač nudi 30 dana garantnog roka). Preporučam da ga i ti uzmeš odličan je u svemu, igranju, scrollanju, klikanju, baterija dugo traje i brzo se puni
berero je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.10.2009., 15:48   #11
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

hmmm...čini se i meni da će onda mx revolution nakraju i biti sve u svemu u ponedjeljak cu razmotriti ponudu od jednog člana ili cu kao što je bero rekao naručiti s ebay-a refurbished za 250 kn...a onda jos i neku tipkovnicu ubosti...najvjerojatnije razer pro|type zbog ipod docka i usb ulaza na samoj tipkovnici...sve u svemu hvala na savjetima...dvoumio sam se izmedju mx 1100 i revolutiona ali izgleda da ce na kraju ipak biti revolution pikiran
Staro 14.10.2009., 11:04   #12
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

evo da sam sebe bumpnem...dakle nabavih revolutiona...i mogu priznati da mi se u linksu na onom stalku činio ipak malo veći za ovu moju šapu...ovako je malo mali

sve u svemu azdovoljan s drzanjem i svime...ali ipak moram reci da dok se ne instalira setpoint i dok se ne ukljuci hyperfast scrolling da ovaj mis spada u kategoriju "jos jedan u nizu"...dakle ono sto ga cini posebnim ga cini i tako dobrim misom tj razlogom zasto ga kupiti...

tj. u vezi ovog slobodnog kotačića i document filpa moram citirati borata :

Citiraj:
Autor Borat Sagadiyev
very nice...me like
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore