Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2009., 14:17   #1
bing0
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Olympus FE-270 mehanički problem

Dobio sam da pogledam Olympus FE-270 koji ima navodno problema sa paljenjem. Kada se pritisne POWER gumb, digitalac proba izvuc zoom, ali nikako ne uspije, izbaci ga 1-2 mm van, otvori blendu, zatvori blendu, te se ponovo uvuče, i tako proba 3 puta nakon čega se ugasi. Unutra su se čuli zvukovi elektromotra koji probava raditi ali kao da preskače po nečemu. Uspio sam zadržati zoom prilikom jednog paljenja, na silu ga izvuć van, koliko je mogao. Pozadinski LCD se upalio, sve funkcije aparata su ispravne, osim što ne može upravljati zoom (ako ne izvuče zoom do kraja prilkom "bootanja" ne upali se pozadinski LCD, ali ako se zoom izvuče na silu, onda se LCD upali i digitalac radi normalno).

Korisnik mi se kune da mu digitalac nije pao na pod ili tako nešto slično, ali me nije uvjerio. Koliko sam uspio skužiti, radi se o mehaničkom kvaru u predjelu prstenova zooma, vjerovatno prilikom pada dok je zoom bio izvučen ili mozda u džepu ako se aparat slučajno upalio.

Zanima me koliko bi došao popravak jednog takvog kvara, ako netko ima iskustva, i da li je uopće moguće popraviti takve kvarove ? Digitalcu je istekla garanacija i vjerovatno bi se trebalo slati u službeni Olympusov servis (mislim da je u Zagrebu).
bing0 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno