|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Problem sa paljenjem kompa nakon OC-a!
Dobro veče svima,.....imam mali problem koji neznam sam rješiti pa Vas iskusnije u OC-u molim za malu pomoć. Dakle problem je u OC-u AMD-a 7750+,Kuma,....dignem u Biosu memorijski množitelj sa 13.5 na 15.5 i napon sa 1.35V na 1.40V i računalo radi stabilno (sa 2.7 na 3.1GHz) u igricama i prolazi 3DMark06 bez problema. Problem nastaje kad zagasim komp,nakon 15-20 min. više ga ne mogu upaliti tj. ne diže se OS,komp pali,ventovi se vrte ali monitor se ne uključuje.Clear CMOS na ploči rješava problem,sve je ponovo na defaultu i naravno boota, ali mi nije jasno zašto kad se clocka u biosu pa se komp. zagasi kod ponovnog pokušaja paljenja više ne boota,dok sa dignutim množiteljem u biosu do 16,5 i naponom proca 1.45V te sa blago dignutim naponom rama od 2.0V računalo radi super stabilno sve do prvog gašenja.Možda trebam napomenuti da mi je ram 1066MHz ali se ista stvar događa bio on u Biosu podešen na 800 ili na 1066MHz.Matična je nova Gigabyte MA-790X-DS4,Crossfire-ica,i prodaje se uz slogan *Gamers choice* ![]() Napajanje je Corsair CX400 (400W),novo,pa sumljam da bi bilo baš do njega,......zna li netko uzrok tj. rješenje ovog problema?......pošto sam ja pred zidom i neznam što više probati,.....jer uostalom ovo je neki osnovni OC koji bi trebao raditi najnormalnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
gigabyte....imao takvih problema s njihovim plocama. Sta reci, reklamirat tako nesto ne mozes, OCaj s AOD ili necim slicnim ako ti je bas nuzno i cekaj novi bios. Nakon nekih 5 komada vec ces se polako moci nadati da je problem ispravljen, toliko im obicno treba ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
greg SE,..........jesi stvarno imao ovakav problem i dali je rješen fleshanjem biosa?........,jer sam evo upravo jutros zvao Links servis i čovjek kaže da nikad nije čuo za ovakav slučaj i da naravno nemam pravo na nikakvu reklamaciju jer kao proc i ploča rade na defaultu normalno a da bilo kakvo clockanje ne podliježe pod garanciju. Badava sam mu objašnjavao da sam proc sa otključanim množiteljem kupio kao i svi baš zbog clockanja kao uostalom i ploču "gamers choice",.....da sam htio komp na defaultu mogao sam kupiti duplo jeftiniju i ploču i procesor. Rezime razgovora je bio: Eto, baš nemate sreće,...uostalom nemoraju se svi AMD procesori sa otključanim množiteljem clockati,oni koji idu.....idu,......oni koji naidu,.......rade na defaultu................šta na to reći? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čovjek iz linksa ima pravo. Tebi na defaultu sve radi kako treba i nemaš osnove za reklamaciju. To što si ubo lošije komponente, pa oc ne ide do kuda si se nadao, nije njegov problem.
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
........ma fora je u tome da oc ne da neide do kuda sam se nadao,........ već neide uopće (ako si čitao moj prvi post). A i šta znači to:....ubo si lošije komponente,......pa kupio sam nove komponente,koje su namijenjene klokanju a ono ne radi. Znači kupio sam novo,zapakirano,sa računom i garancijom a ono neradi onako kako ga proizvođač reklamira,i ne služi svrsi zbog koje je i napravljeno. Vođen nekom zdravom logikom već sama ta činjenica bi trebalo biti dovoljna za uvažavanje reklamacije. Lako je reći sa strane:.......tko ti kriv što si ubo lošije komponente,.....pa nepiše na njima da su lošije,....čak što više one su daleko od dna ponude,.....pa bi i zbog toga trebale raditi kako spada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako radi sve na defaultu , to je to , nemas zasto nosit na reklamaciju , niti ako odneses ima razloga da ti uvaze ako ploca ne podnosi overclock jer nije za to niti namijenjena , bez obzira kako ju proizvodjac reklamira ... A to za kaj oni reklamiraju i ti natpisi na kutiji su ionako samo marketnig , pa i na mojoj kutiji od ploce pise Gamers choice , a ploca em je micro atx , em ima integrusu koja tera samo par godina stare igre ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Digni napon memorije, pa javi! Uglavnom, poigraj se RAMom
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma kužim ja to sve,.....samo mi je žao što kupih Kumu koja se kao što mi rekoše "kloka ko luda, ...3,5GHz-a ko od šale",i ploču sa kojom bi to moralo raditi,....a neradi i ono,........ glavobolja i nepotrebno bačen novac. Ovih defaultnih 2.7 sam mogao imati sa jeftinim AMD-om 5200 i uzeti neku duplo jeftiniju ploču a za razliku novaca kupiti npr. još jedan novi komad hardwera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
Nisi falio s Kumom nego s Gigabyte pločom... I to se stvarno događa samo Gigabytu, to ti mogu potvrditi iz prve ruke... Nije neko rješenje problema ali ja sam znao nekoliko puta gasit palit bez ccmos i onda bi upalilo... Ja to odmah kažem kupcima da imaju rock solid asrock za te pare ili gnjavažu gigabyte, je bolja po izgledu i opremom na ploči ali je bios pljuga... S tim problemom nemaš pravo na reklamaciju ali ako si tek kupio matičnu imaš pravo vratit ploču i tražit povrat novca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() Pravo na reklamaciju toga naravno nemas jer je ploca ispravna. Svi proizvodjaci, pa cak i oni koji zive od OC mogucnosti svojih ploca tipa DFI uredno se ograde od svih problema koje bi iste mogle imati prilikom OCa. To sto je nesto reklamirano kao overclockersko ne znaci u tom slucaju bas nista. Pa i AMD ce ti dati AOD i reci clockaj dokle ide ali ispod sitnim slovima ti lijepo pise da ako nesto sjebes garancija ne vrijedi i da oni nisu nist krivi ![]() Inace gigabyte mi je prva asocijacija kada cujem onu pjesmu od TBFa ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|