Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.03.2009., 20:29   #1
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Wink Ultra gejming podloga za malo Kn

Eto posto sam trebao nabaviti podlogu za misa, bacio sam se u potragu za dobrom podlogom. Prvo sam skocio do HgSpota posto oni imaju par podloga, a i taj dan sam bio u blizini Mandija a reko ajde da pogledam sto nude.
Kad sam tamo dosao imali su Razer Goliathus (cca 120 kn) i Exactmat za 220kn. Imali su i neke kensington ali nisu mi bile nesto posebno pa sam ih odmah preskocio. Gledao zam Goliathus ali mi se nije cinila nesto posebo pa sam bacio oko na exacmat. Vec sam je imao u ruci, ali mi je dosla cura i rekla da sto ce mi podloska za misa od 220 kn. Na to sam razmislio i dosao do zakljucka da stvarno podloska ne vrijedi 220 kn (bar meni).

Onda sam otisao do Utrina u Hgspot jer mi je rekao prodavac da tamo imaju veci izbor. Kad sam dosao tamo ista prica kao i u mandiju, uz dodatak neke male goliathus ili kako se zove (90 kn) i vulgaris par komada. Na pitanje sto je toliko posebno na ovim goliathus i zasto toliko kostaju, a platnene su (dobro jesu malo kvalitetnije) na sto mi je odgovorio da su to geymerske podloge koje se same lijepe na podlogu i ne klizu.
Na to njegovo mi je pala jedna ideja koja me nije puno kostala, a zasad radi odlican posao.
Uzeo sam 4 komada vulgaris obicnih podloski crvene boje (neopren sa tkaninom gore) po 4 kn svaka (ravno 4 ) i otisao sam u Pevecu po dvostranu ljepljivu traku. Fino sam postavio trakice s donje strane podloske i zalijepio na stol. Podloska drzi kao da je srasla sa stolom i mis veselo klizi po njoj.
Kad sve zbrojim, 4x4 kn = 16 kn za podloske i 27 kn za 10 metara dvostruke ljepljive trake (sto cu imati za gro puta) i na kraju me ispale 43 kn za 4 podloske. Kad se ova izlize ili potrosi, stavim novu i peglaj dalje. Uvjeren sam da jedna goliathus ne moze trajati duze od ove 4, a ove 4 ne kostaju kao pola Razerove.
Jos ako si dam truda i napravim mali logo sa flomicem ili cim vec, posao do yaya
Eto par slika:

alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2009., 20:59   #2
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Hm, ovisi, ako gejmas otic ce to brzo, recimo doma imam 5L, QcK+ i Mantis Control... QcK+ najvise sam koristio, osla je za 6-7 mjeseci al je i dalje koristim na drugom PC-u, smece se zavuklo u te male rupice i jbg... A sumnjam da je ta tvoja podloga tako dobar materijal da ce izdrzat i mjesec dana to ti mogu sa sigurnoscu reci... Jer ipak usporedi kolika je razlika u cijeni, te da su SteelSeries i Razer top tvrtke sto se tice periferije jer se time samo i bave, to je jednostavno ne usporedivo.
poquel1n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.03.2009., 21:11   #3
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
neznam kako vi ali meni jedan obican list A4 papira sluzi bez problema za podlogu za misa...a hvala bogu za 29kn ih dobijem 500 komada...nego ja bi radje obratio pozornost na one podloske s donje strane misonje

a sto se tice ovih podloga za 4kn, jedini nedostatak im je sto se vrlo brzo pocne odljepljivati tkanina od spuzve i onda to pocne navraga liciti i smetati u micanju misa...a i meni su osobno malo premale
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2009., 21:15   #4
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

ja osobno nikad ne bi G5 stavljao na podlogu od 4 kn, nema sanse...
poquel1n je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2009., 21:27   #5
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor poquel1n Pregled postova
hahaha, bio je tu i g9 i lachesis na golom stolu pa im nista nije bilo i na kraju sam se vratio na G5 jer mi je nekako najbolje lezao u ruci. Sad posto je stol poceo "jesti" nozice od misa reko ajde idem uzeti neku podlogu. A sad tko bi sto na sto stavio, stvar je osobnog izbora. ipak mislim da mu je bolje ovako nego na suho...
Staro 16.03.2009., 21:36   #6
Keyser Söze
Rent-a-maniac
Moj komp

Keyser Söze's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
ja sam recimo za ocz-a uzeo onu plasticnu podlosku za kuhinje....onakva nad kojom klinci jedu da ne zajebu stol. od tvrde plastike debela 2mm dimenzije 300x200mm i zalijepio na stol. majka
Staro 16.03.2009., 21:41   #7
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
steelseries qck je najbolja podloga ikad,pogledaj bilo gdje na netu i fakat je jeftina.
na ovo tvoje mogu rec sam lol.. hah..al opet,bolje to neg stol!
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 10:10   #8
simba
Premium
Moj komp

simba's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Kakve su ove sharkoon podloge u linksu za 59 kn?
simba je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 10:33   #9
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Mislim da si u teškoj zabludi. Javi se nakon dva tjedna kakvo je stanje sa podlogom. Sličnu podlogu sam koristio na poslu i nakon mjesec dana se razljepila po rubovima i rekao sam ćao. Kupio sam QCK steelseries normal, kakvu imam i kod kuće. Na posao sam naravno donio staru koja ima već dobrih 10 mjeseci, al je još uvijek u tip top stanju. Podloga za svaku preporuku i daleko bolja od ove tvoje igrarije. A kad sam pročitao da neki imaju miša na papiru... Pa onda je bolje držati ga na stolu i amen, naravno ako nije proziran
Staro 17.03.2009., 11:24   #10
junkieee
Premium
Moj komp

junkieee's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
kupis si razer mantis speed ili control. Pokrije ti cijeli stol, manje brises prasinu, kad se pohaba okrenes je, ako ti je prevelika izrezes je, ako sta prolijes upije, a da ne kazem da mi macak spava stalno na njoj ...
junkieee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.03.2009., 11:38   #11
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
@simba

Te podloge za 59Kn su dobre imao sam jednu cca 8mj i onda promjenio mislim da je paket od 5kom. i to je isplativo svakih cca6mj baciš i uzmeš drugu zavisi od potrošnje(korištenja naravno)

Trenutno imam Roccat Taito i mogu reči odlična podloga za glodavca za cca 130kn u Links-u.
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 12:01   #12
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
http://detail.en.china.cn/provide/de...062161485.html
Koristim ovu podlogu, a na njoj još leži kvalitetna silikonska podloga od foxconna.
Premda je materijal same podloge dobar i miš klizi ko blesav, čuje se struganje i to mi se jedino ne sviđa...
Podloga svjetli u rubovima, al ne aresivno.
Samo ima jednu agresivnu ledicu kod USB hub-a, koju sam odlemio i stavio običnu diodu.
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 12:05   #13
vedran031
Premium
Moj komp

vedran031's Avatar

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=101.800.059

moja podloga za 59kn... imam vec par mjeseci i mis G5, nemam nikakve probleme s podlogom oko rubova itd, jedino sto je mal od prasine bijela al sitno
vedran031 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 12:22   #14
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
@simba

Te podloge za 59Kn su dobre imao sam jednu cca 8mj i onda promjenio mislim da je paket od 5kom. i to je isplativo svakih cca6mj baciš i uzmeš drugu zavisi od potrošnje(korištenja naravno)

Trenutno imam Roccat Taito i mogu reči odlična podloga za glodavca za cca 130kn u Links-u.

Potpis,ja sam je u Feniksu platio 117kn
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 12:29   #15
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor poquel1n Pregled postova
Vaaaaau, imamo i snobove ovdje... Što bi mu bilo, pokvario bi se?

Ja sam si na jednom kompu dvostrano ljepljivom trakom na stol zalijepio unutarnji dio poklopca starog skenera (mat crna plastika A4 formata). Radi predobro.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 12:32   #16
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Ja imam steelseries qck mini za 70kn u linksu, super se drži za stol miš klizi prelijepo po njoj, i nakon nekoliko različitih napitaka prolivenih po njoj pepela cigareta grickalica i drguih prehrambenih namirnica još uvjek je ko nova...
Ak je nekom mala dotična( veličine kao one vulgaris za 5kn) ima obična qck koja je svakom dosta vjerujem...

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 12:38   #17
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Vaaaaau, imamo i snobove ovdje... Što bi mu bilo, pokvario bi se?
Staro 17.03.2009., 18:24   #18
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
i ja sam razmisljao o nekoj skupljoj, ali lani na moru sam naletio na neke tanke, pise samo "sUrface 1838 optical mouse pad". tanke su 2 mm, ispod je guma, koje NE klize po stolu, nikad mi se nije slucajno pomaknula. uzeo sam par komada, i tek sam sad u 2. mjesecu promjenio ovu sto sam imao od 8. mjeseca. Razlog promjene je sto se zaprljala, ali nije nigdje ni mm poderana, niti su rubovi otisli. dosad najbolja sto sam nasao. a sada najbolje, cijena 3 kn
Staro 17.03.2009., 18:42   #19
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

ja vec par godina furam jedno te isto sranje za 5 kuna kao podlogu za misa - neka kao tvrda spuzva na koju je naljepnjena plava tkanina. jedino lose je sto nije skroz fiksna na stolu (nije sa donje strane guma), i sto se lako zaprlja od pepela cigareta npr. ali imam vec ovakvu trecu, ovaj misonja kojeg imam po njemu ide bez beda i nikakvih problema. samo sto ja ne patim na nesto kao podloga za misa, plus sto kosta 5 kuna pa nije trosak nikakav da uzmem svaki mjesec jednu . a onaj tko kaze da je losa, prije se samo nadam da je probao i zna o cemu pricam (valg bi mogao znati o cemu pricam, ima ih u ishopu za uzeti).

imo, ne pomaze podloga puno. evo bas prosli petak sam bio na lanu, dosao lik sa kantom od kompa (neki socket A cpu, 512MB i 7600GS agp na 19" lcd-u), i neki lijevi misonja, i to na 24 sata kao podlozi + stol neravan ko' da su ga pet pijanih idiota radili (rucni rad od 250 kila). kasapio nas je ko lutke, jer lik zna svaku mapu, ima brze reflekse i to je to . nece previse pomoci tu mis od +300 kuna, a jos manje podloga od +100 kuna

btw, autoru svaka pohvala za ideju

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 19:20   #20
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Istu takvu podlogu kao autor teme sam imao i ja u kombinaciji s MX510. Tocnije imao sam 2 komada podloge. Naigrao se na tone u toj kombinaciji. I jos se podloga koristi na starom kompu. Kad ju usporedim s sadasnjim funcom, naravno vidi se razlika. Bolja je od funca bar 3 put. Trebao bi jednu novu uzet da se podsjetim kako je na joj bilo radit.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 19:35   #21
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor imatic Pregled postova
i ja sam razmisljao o nekoj skupljoj, ali lani na moru sam naletio na neke tanke, pise samo "sUrface 1838 optical mouse pad". tanke su 2 mm, ispod je guma, koje NE klize po stolu, nikad mi se nije slucajno pomaknula. uzeo sam par komada, i tek sam sad u 2. mjesecu promjenio ovu sto sam imao od 8. mjeseca. Razlog promjene je sto se zaprljala, ali nije nigdje ni mm poderana, niti su rubovi otisli. dosad najbolja sto sam nasao. a sada najbolje, cijena 3 kn

imao sam i ja tu qck mini, pa su mi se rubovi sa svih strana odljepili nakon par mjeseci, sad sam uzeo onu razer goliatus speed i ...mogu rec da mi odlicno pase....
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2009., 20:09   #22
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
imao sam i ja tu qck mini, pa su mi se rubovi sa svih strana odljepili nakon par mjeseci, sad sam uzeo onu razer goliatus speed i ...mogu rec da mi odlicno pase....
Ljudi, budite domišljati i prije nego vam se to dogodi rubove superljepilom zalijepite.

Moja podloga je došla od moje majke s posla, nije velika, ali je doslovce savršena. Mantis se može natjecati samo veličinom s ovom... Donji dio podloge gumirana spužva, ne mrda se sa stola nikako, baš kao da se zalijepi, pogotovo ako se navlaži () donji dio (). Gornji dio nekakva plastika koja nije glatka, već blago hrapava...

U upotrebi godinu i pol sigurno, možda i više.
Staro 17.03.2009., 22:04   #23
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

eto mali update.
kad je ovaj Click! vidio da se g5 vozi po ovako dobroj podlozi, skocio je sam iz ladice na podlogu da i on svoju guzu malo po finoj podlozi vuce

Salu na stranu, evo 2 veceri intenzivnog gejmanja cod4-orke je bilo uzitak igrati na podlozi, imam bolju kontrolu nad misem, igranje FPS-a ipak zahtjeva podlogu bilo kakve vrste, sad to vidim. Vjerujem da bi sa kvalitetnijom podlogom sigurno bilo bolje no za 4 kn plus trakica, ovo je odlicna stvar
Staro 17.03.2009., 23:59   #24
hylem
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Ja sam nakon bezbroj sranja od podlogi do 30 kn, uzeo ovu podlogu:

http://www.thermaltake.com/product_g...d=&parent_cp=n

Velika, kvalitetna i miš se odlično ponaša na njoj (Logitech RX1500) ... mislim da za 75kn nema bolje podloge.
hylem je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2009., 01:02   #25
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
ja sam ukrao jos u prvom razredu srednje, neku tamo od euroherca, neka plasticna neam pojma, i jos mi dan danas dura i to odlicno.
a ne mice se uopste jer je ispod kao neka kvazi guma koja full drzi za stol
Staro 18.03.2009., 15:44   #26
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
ja sam ukrao jos u prvom razredu srednje, neku tamo od euroherca, neka plasticna neam pojma, i jos mi dan danas dura i to odlicno.
a ne mice se uopste jer je ispod kao neka kvazi guma koja full drzi za stol
Ziher neš slično ko i moja
Staro 18.03.2009., 16:31   #27
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
mah papaya
Staro 18.03.2009., 20:05   #28
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor hylem Pregled postova
Ja sam nakon bezbroj sranja od podlogi do 30 kn, uzeo ovu podlogu:

http://www.thermaltake.com/product_g...d=&parent_cp=n

Velika, kvalitetna i miš se odlično ponaša na njoj (Logitech RX1500) ... mislim da za 75kn nema bolje podloge.

za 75kn ne,al vec za 90kn ima steelseries qck koja je definitvno najbolja.. pogledajte reviewe po netu i svi ce vam isto rec.
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2009., 11:44   #29
mirmac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
pretekli ste me ali da se nadovežem definitivno je bitna podloga, barem meni. znam jer sam prije imao nešto slično ovoj što je valg postao samo se zvala prestigio. došla na poklon, svjetlila super. prvo vrijeme. onda sa novim kompom uzeo i Sharkoon 1337 gaming. i razlika nebo i zemlja. za mantis ipak nisam htio dati toliko love, toliko ne dam a i pored toga što je stol ogroman ova je ipak veličinom bolja. i miš klizi sam, taman koliko treba na 1600 dpi, precizijni, nekako su lakši pokreti. ne baljezgama nego probao a i igram cod2 dnevno po kojih 5 sati pa se može ipak osjetiti razlika. prije nisam ni ja vjerovao je da podloga i to je bacanje para ali sada kad sam probao u svakom slučaju meni je ugodnije i bolje igrati sa njom i topla preporuka ne pljujem sada po onima koji smatraju drukčije, ipak je to kao i miš osobna stvar i osjećaj.
mirmac je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2009., 12:37   #30
Zunzara
WiFiHr member
Moj komp

Zunzara's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Salu na stranu, evo 2 veceri intenzivnog gejmanja cod4-orke je bilo uzitak igrati na podlozi, imam bolju kontrolu nad misem, igranje FPS-a ipak zahtjeva podlogu bilo kakve vrste, sad to vidim. Vjerujem da bi sa kvalitetnijom podlogom sigurno bilo bolje no za 4 kn plus trakica, ovo je odlicna stvar
Ajde se javi kad si u Vrbovcu,ostale su mi jos cetri ove:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=101.800.035
pa ti dam jednu da te ne kolju ko nooba:

Albatron PXP35 v 2.0,E2160 M0 @2,7 GHz,2x1GB+2x512MB Kingmax DDR2 800,Seagate 320 GB Sata II,Optiarc DVD-RW,Peak HD3850 256MB,Fortron 400W PNF in Coolermaster Praetorian,Samsung 205BW"

Gigabyte MA69G-S3H,X2 4000+,2x1GB Kingmax DDR2 800,Seagate sata II 250 GB + WD 200 GB,LG DVD-RW,Powercolor X1950 PRO Xtreme 256MB colled by Accelero X2,Fortron 350W PNF in Chieftec Dragon mediumtower,front 1x80mm,back 1x120mm,Vivax 20" LCD TV

COMPAQ EVO N800v
Zunzara je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno