|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Kako instalirati pržilicu?
Dakle, imao sam na jednom ide kablu dva diska, na drugom CD pržilicu i DVD pržilicu, sve normalno radilo, na sata priključcima tri diska i jedan slobodan utor DVD pržilica je riknula i kupio sam novu ( DVD±RW SONY NEC OPTIARC AD-7201-0A, 20x, crna, PATA, Dual layer, Light Scribe) izvadim riknutu pržilicu i stavim novu i kod podizanja sustava u biosu nema ni CD ni DVD pržilice ![]() otkopčam novu DVD pržilicu, u biosu prepoznaje staru CD, otkopčam staru CD u biosu prepoznaje novu DVD i ona uredno radi u windowsima probao sam sve kombinacije ali nikako ne žele raditi oba dvije zajedno, bios ih ne prepoznaje??? usput sam kupio i jedan sata disk i istovremene kada sam ugrađivao pržilicu, uštekao ga u jedini preostali slobodni utor i on radi normalno, to je jedino što se promijenilo od vađenja stare i stavljanja nove pržilice ako bi mogla biti u tome neka fora nije da mi treba ova stara CD pržilica ali jednostavno me nervira, imate neku ideju zašto sad neće raditi na istom kablu a sa starom mi je normalno radilo godinama?? tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Pogledaj jumpere na CD i DVD prži,stavi na oboje na CS(sable select). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kod IDE uređaja, na jedan kabel možeš staviti 2 uređaja s time da jedan mora biti Master, a drugi Slave. Ako pogledaš malo bolje zadnju stranu prže, primjetiti ćeš mali komadić plastike koji spaja nekakve pinove. On se zove jumper i određuje koji uređaj je Master, a koji Slave. Iznad tih pinova ćeš imati napisano/utisnuto u lim prže oznake MA, SL, CS. MA je Master, SL je Slave, a CS cabel select. Na jednom uređaju stavi jumper na MA, a na drugom na SL. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ju...ock-shunts.jpg btw, nisi se baš usrećio sa tom pržom - Optiarc prže imaju slabu kvalitetu zapisa podataka na medij. LG/Samsung/Pioneer bi bili bolja opcija.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|