Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.03.2009., 20:24   #1
Ammadeus
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Složen komp, vrti, ali nema slike

Dakle, danas sam složio frendu komp od sljedećih komponenti

Athlon 5600x2
Gigayte matična
2 Gb DDR2 OCZ (2x1Gb)
ATI 4850 512Mb od Gainwarda
500Gb SATA disk
Kućište i napajanje (300W nominalne snage, noname), to su ostaci stare konfe.

E sad, ja sam sve uredno spojio i kad upalim računalo svi ventovi vrte, signalne lampice rade, ali nema slike. Uz to on još kao da moment ostane bez struje ili padne napon par sekundi nakon paljenja, ali nakon toga i dalje sve radi. Jedino slike nema. Sve sam spojio, kartica ima onaj adapter sa 6 na 2 tropinska konektora za napajanje.

Ne znam je li problem u napajanju ili čemu? baš nikakve slike nema, ekran ne dobiva signal iz kompa.
Ammadeus je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2009., 23:18   #2
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Napajanje

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.03.2009., 23:50   #3
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Baš ste se dobro sjetili sve to spajat na 300W noname djubrivo :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
velorien je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 09:53   #4
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Bravo dečki, da ste bar malo pogledali review na netu i vidjeli kolko wata pocucla 4850 onda bi kupili i jače napajanje, tj. realnije napajanje, sa realnom watažom. Ovako banana.
Staro 03.03.2009., 12:38   #5
NEODLUCAN
Premium

NEODLUCAN's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Obavezno napajanje promjeniti.noname napajanje sa jedne maticne stavljati na drugu nevolim.
NEODLUCAN je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 18:02   #6
skyman
Premium

skyman's Avatar

Uzmite fortrona 400 wati ili chieftec 400 w i to je to, košta nešto malo manje od 300 kn, i to je najbolje što će te dobit za te pare (ili nešto polovno)...al mislim idete slagat novi komp na to napajanje, imate sreće da vam napajanje nije riknulo i nešto povuklo sa sobom (najčešće matičnu ili grafičku)...tak je i moj frend išao spajat novu konfu na neko smartbox napajanje koje na papiru ne izgleda loše al u praksi daleko od toga...samo moram komentirat izbor platforme koji neće ni blizu iskoristit tu grafičku do kraja ..
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 19:29   #7
Ammadeus
Premium
Moj komp

Ovako danas sam testirao s codegenom od 400w i opet neće, stavio sam i grafiku koja ne zahtijeva dodatne konektore za napajanje. Ista stvar. Pitao sam frenda koji radi u Ventexu i on kaže da je najvjerojatnije da je matična neispravna. Sutra ću pokušati pokrenuti bez ugrađenih rama, kaže da bi ploča trebala pištat u tom slučaju, ako ne, nosim na reklamaciju.

Ima li smisla to što govorim???
Staro 03.03.2009., 21:38   #8
skyman
Premium

skyman's Avatar

Ako ni sad neće radit, iako mi taj codegen ne uvlijeva neku sigurnost, onda je najvjerovatnije matična ploča, moguće da ju je ono napajanje možda s*ebalo (al ak pokazuje nek znakove života nevjerujem), samo da pitam jeste sve spojili kako spada znači standardni 24 pin u matičnu od napajanja i 4 pin napajanje za procesor i provjerite jeste dobro utaknuli memoriju unutra, jer imao sam puno takvih slučajeva gdje ekipa ide sama slagat pa bude da su neš od navedenog zeznuli...znači eliminirali ste grafičku i napajanje, preostaje da isprobate ako je moguće staviti neki drugi po mogućnosti starijeg datuma am2 proc gore, ako i tada ne radi onda ostaje jedino ploča...
Staro 03.03.2009., 21:50   #9
Ammadeus
Premium
Moj komp

Imam već dosta iskustva s računalima,ali mi je ovo bio prvi put da slažem iz nule. Od novosti sam imao postavljanje procesora i sprovođenje napajanja. Još sam imao onaj Bug uz sebe da budem siguran i dvaput provjerio dal je proc položen na ispravnu stranu (iako ga ne možeš krivo postavit) pa stavio hladnjak na njega

Napajanje sam također provjerio prije uključivanja. Spojeni su 24 pinski, 4 pinski, i ostalo (sata, 2xtropinski za grafičku, i četveropinski za dvd drive).

Zaista sam pazio, i kad usporedim s njegovom starom konfom, sve je isto spojeno. Nadam se da je matična...
Staro 03.03.2009., 23:22   #10
skyman
Premium

skyman's Avatar

Važni su ti samo ovi konektori od napajanja koji se spajaju na ploču, eventualno može biti da ako je neka starija ploča (nisi naveo model) ne podržava taj proc (treba update biosa) zato sam rekao da ako možeš isprobaš s nekim starijim am2 procom, al ak si kupio novu ploču trebalo bi to sve funkcionirat...ja bi to na tvom mjesto odnio reklamirat, ako je ispravna nikom ništa, ak je neispravna trebao bi dobit drugu...i to je to...a ne da sad razbijaš glavu do čega je...kad je po svemu sudeći matična u pitanju...jedino ako nešto nisi zeznuo kod montiranja proca, al ak si prije to radio nema se šta tu zeznut , al svašta sam vidio šta su ljudi stavljali...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.03.2009., 17:48   #11
Ammadeus
Premium
Moj komp

Proc sam prvi put sam stavljao, ali sam već znao kako to ide. Sve je sjelo savršeno ništa na silu nije išlo.

Večeras ili sutra ujutro ide na reklamaciju pa javim dojmove i impresije
Staro 04.03.2009., 18:24   #12
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Oj, ja još uvijek mislim da je napajanje jer tebi treba napajanje sa stvarnom snagom od 400W, taj Codegen ima drek a ne 400W.

U nekom malom slučaju da ti je matična neispravna oke, reklamirat ćeš ju i sve će biti u redu, ali ćeš kad tad morat kupit novo napajanje.
Iskeširaj 360 kn i uzmi Corsair CX400W s kojim ćeš bit siguran da radi.
velorien je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2009., 20:14   #13
Ammadeus
Premium
Moj komp

Predali smo napajanje u Vemil. Trenutno imaju ovo napajanje na akciji, je li ovo ok?

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...te=0&Sifra=752

Danas sam provjerio i procesor kad smo odvajali sve od matične. Sjeo je savršeno, ne vidim kakav bi problem trebao biti s njim osim eventualnog tvorničkog

@velorien
Napajanje ćemo staviti novo isključivo iz potrebe grafičke kartice. Već smo na ploču stavili i ATIja koji ne zahtijeva posebno napajanje pa je rezultat bio isti
Staro 04.03.2009., 20:30   #14
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
dobar je taj fortron, samo sta ima malo konektora, ali za tu konfu bi trebao biti i vise nego dobar
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2009., 08:42   #15
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ma, za nju je dovoljan i Fortron 350W PNF.
Staro 05.03.2009., 16:12   #16
Ammadeus
Premium
Moj komp

Matična vraćena s pregleda, kažu ispravna. Usput se kupilo gorenavedeno napajanje pa ćemo probat s tim.

Je li moguće da je problem u tome što sam ja eventualno krivo spojio power, reset, i te prekidače s prednje strane kućišta?
Staro 06.03.2009., 09:11   #17
Ammadeus
Premium
Moj komp

Jučer smo pokupili ploču iz Vemila, kupili napajanje i termalne paste, ponovo složili, i, guess what, ne radi. Kao da se komp resetira, napravi mali klik. Sad će netko iskusniji preuzet slaganje pa vam javim što je u biti bio problem.

Pozdrav!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno