|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Integrirana grafika na Asus P4P800-MX
Stvar je slijedeća: Radi se o Asus P4P800-MX ploči. Ploča ima integriranu grafiku i nema AGP utor. Vlasnik ploče je zaključio da mu je ta integrirka loša tako da je odlučio nabaviti "bolju" grafičku karticu. Nabavio je S3 Trio (PCI) pošto ploča nema AGP utor. Kartica je ubačena u 1. pci slot - nema slike (nakon toga je izvadjena kartica i monitor je vraćen na integriranu - sve radi ok). Drugi pokušaj stavljanja kartice u 2. PCI slot - nema slike ALI nakon toga više ne radi ni integrirana grafika na ploči. Komp uredno u uđe u windoze ali slike na monitoru nema (monitor je upaljen ali slike nema). Bios resetiran, ubačen novi ali nema nikakvih pomaka. Pretpostavljam da bi trebalo u biosu postaviti graphic na (integrated/PCI) ali to mogu samo napamet nabadati po slikama iz manuala pošto nema slike na monitoru. Any idea?
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
S3 Trio nikako nije bolja od integrirke koju ima. Što se tiče problema, možda bi trebao u BIOS-u ugasiti integrirku iako bi se trebala automatski isključiti kada nađe novu grafu. Barem tako šljaka kod agp i pci-e grafa.
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Znam da nije bolja zato sam to i stavio u navodnike. A što se tiče isključivanja integrirane u Biosu - drage volje ali na monitoru je zavladalo crnilo tako da ne vidim što radim.
#6 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Hm... cudno da ti ne daje sliku nakon clear cmos-a. Jer po pravilu time se postavke vracaju na default, a samim time i opcija da ti daje sliku prvo sa integruše. Probaj jos jednom izvaditi bateriju i ostaviti ju vani minutu-dve pa vratiti nazad. |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Isprobano majstore više puta, nije mi prvi put da clearam cmos ![]() Neznam, smrdi mi na ploču, nešto je na njoj otišlo, ali neznam što i zbog čega.
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|