|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Problem s monitorom Samsung 959NF
imam problem sa 959nf koji se nedavno pojavio, imam monitor jedno 6 mjeseci, kupio rabljenog, prije koji dan je poceo brzo kao mijenjati kontrast(cini mi se, ili mozda kao da mijenja toplinu sa 9300 na 6500) sam od sebe jedno 5-6 puta u 2 sec i onda prestane. tako bude jedno 2-3 puta u 7-8 sati ima tko ideju u cemu je problem i kako popraviti? hvala Zadnje izmijenjeno od: Petar332. 12.02.2009. u 17:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Kabal ti je možda oštećen, gubi neku od boja tj kontakt žica |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
dakle, pitao sam na jos par mjesta i vecinom su mi rekli da je kabel isto kao i ovdje, prije koji dan sam kupio proline kabel u hg-spotu i s tim kablom slika izgleda kao da ima sjene, onako kao da ima fazen pomake, uglavnom uzas, nisam ni dovoljno dugo drzao kabel da vidim hoce li se mijenjati toplina kao prije, ali sam primjetio dvije stvari; prvo sam isao promijeniti kabel odmah nakon sto je ekran promijenio boju u dosta zutu i nakon sto sam stavio taj novi kabel zuta je ostala, kasnije se vratilo u normalnu druga stvar je da mi je monitor poprilicno blizu zidu i kako sam se jace nagnuo na stol tako se on zaljuljao i monitor je 3-4 puta lagano udario straznjim dijelom u zid i svaki put kad bi udario tako se promijenila toplina ekrana, nakon toga je opet brzo promijenio u par sekundi i vratio se na normalno, takodjer kad sam isao upiknuti USB kabel iza dok je radio par puta se promijenilo pa da pitam, da li mi tko ima preporucit dobar vga kabel koji nece imat te sjene a da nije preskup i da li je tko mozda imao kakvih iskustava sa tim random mijenjem topline(mozda kakvi losi, razlohani kontakti u monitoru ili sto slicno)? stvarno mi je monitor prejeben i htio bih ga popraviti na bilo koji nacin hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
meni se čini da je problem u nekom od kontakta u samom monitoru, ili na konektoru jer svaki put kad ga "udariš" on promijeni boju-kad stavljaš usb zadrma se, -kad lupiš njime u zid zadrma se...možda se odlotao neki kontakt u njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
ak neznas sta radis,nemoj otvarat jer unutra ima opasnih napona cak i kad je ugasen monitor i odstekan iz struje!!vjerojatno se radi o hladnom lemu negdje,ali dok nadjes gdje....ne vrijedi ti se zezat s tim.... a uostalom,takav monitor dodje 100kn,uzmi drugi i bok!
![]() |
#7 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: Petar332. 22.02.2009. u 17:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
a po cemu je bas taj poseban?emocionalna povezanost ili ![]() ma to da ti ide netko slagat,ne isplati se,skuplja juha nego govedina..... uzmi neki crt bilo koji,ja sam prodao 19" mediona za 100kn pred par mjeseci tak da se da naci crt uvjek...to je tak i tak sve ista tehnologija,isti chipovi,sve samsung i philips ekrani jer ih brijem samo oni i rade....
![]() |
#9 |
Premium
|
a cuj, 959NF je najbolji ne-profesionalni monitor kojeg sam ikad imao, a imao sam ih gro, najbolje mi pase, 1280*1024@100 Hz, nista drugo mu do koljena nije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|