Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2009., 20:24   #1
animATrIx
Premium
Moj komp

animATrIx's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
U vezi diskova na P31-DS3L

pitao sam ovo na iskonovom forumu, al tamo su svi pametni kad treba vrijedjati nekog... ugl: Imam maticnu Gigabyte P31-DS3L i 3 diska, 2 su u kompu, 3. je spojen preko usb-a. Primarni disk nazovimo Hitachi, a sekundarni Samsung. Moje pitanje glasi, dal se to samo kod mene dogadja ili je to boljka svih slabijih kontrolera, recimo, zauzet mi je samsung, kopira s jedne na drugu particiju, logicki gledajuci druga 2 diska nemaju veze s njim, i komp bi trebao biti jednako brz na tim diskovima kao da ovoga ni nema.. ALI, ja recimo idem otvoriti firefox i sve se uspori kao da ucitava firefox sa tog sekundarnog diska, a ne sa primarnog hitachija. isto se dogadja s kojeg god diska kopirao.. zasto se to dogadja? racunao sam, ako imam 2 diska moci cu raditi nesto zahtjevno na oba diska ne narusavajuci brzinu izvodjenja pojedine operacije... jbg, neznam u koji podforum stavit pa stavljam vamo...
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 08:27   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Probaj staviti Samsunga na neki drugi SATA konektor, po mogućnosti čim dalji od onoga na kojem je sada. Naime, uobičajeno je da 2 susjedna SATA konektora idu istim podatkovnim kanalom i ako rade zajedno 'zaguše' kanal.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno