|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
U vezi diskova na P31-DS3L
pitao sam ovo na iskonovom forumu, al tamo su svi pametni kad treba vrijedjati nekog... ugl: Imam maticnu Gigabyte P31-DS3L i 3 diska, 2 su u kompu, 3. je spojen preko usb-a. Primarni disk nazovimo Hitachi, a sekundarni Samsung. Moje pitanje glasi, dal se to samo kod mene dogadja ili je to boljka svih slabijih kontrolera, recimo, zauzet mi je samsung, kopira s jedne na drugu particiju, logicki gledajuci druga 2 diska nemaju veze s njim, i komp bi trebao biti jednako brz na tim diskovima kao da ovoga ni nema.. ALI, ja recimo idem otvoriti firefox i sve se uspori kao da ucitava firefox sa tog sekundarnog diska, a ne sa primarnog hitachija. isto se dogadja s kojeg god diska kopirao.. zasto se to dogadja? racunao sam, ako imam 2 diska moci cu raditi nesto zahtjevno na oba diska ne narusavajuci brzinu izvodjenja pojedine operacije... jbg, neznam u koji podforum stavit pa stavljam vamo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj staviti Samsunga na neki drugi SATA konektor, po mogućnosti čim dalji od onoga na kojem je sada. Naime, uobičajeno je da 2 susjedna SATA konektora idu istim podatkovnim kanalom i ako rade zajedno 'zaguše' kanal.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|